Românii au exportat „pisicuţa” peste Oceanul Atlantic. Doi conaţionali, condamnaţi în SUA pentru fraude la bancomat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timur Mustafa (stânga) şi Marian Caraivan au exportat metoda "pisicuţa"şi peste ocean Foto: larchmont.patch.com
Timur Mustafa (stânga) şi Marian Caraivan au exportat metoda "pisicuţa"şi peste ocean Foto: larchmont.patch.com

Cei doi români au fost prinşi în august 2011 în timp ce montau un dispozitiv de citire a datelor pe un bancomat din New York. Procesul lor s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute.

Timur Mustafa (34 de ani) şi Marian Caraivan (43 de ani), doi români ajunşi pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii, au fost condamnaţi de justiţia americană vineri, 16 noiembrie 2012, la câte 2 ani şi 7 luni de închisoare pentru că au fraudat 100 de clienţi ai Băncii JP Morgan Chase.

Cei doi au fost prinşi în august 2011 în timp ce montau un dispozitiv de citire a datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare, cunoscut în jargonul hoţilor sub numele de "pisicuţă"

Au fost arestaţi în faţa unui bancomat al Băncii JP Morgan Chase instalat în Harrison, o suburbie a New York-ului, situată la 35 de kilometri nord de Manhattan. Metoda, încadrată în categoria skimming, a mai fost folosită şi al alte două ATM-uri ale băncii.

În afara pisicuţelor, cei doi utilizau şi minicamere video, montate pe bancomat în aşa fel încât să înregistreze datele de pe card şi PIN-ul tastat de clienţii băncii. Ulterior, românii foloseau carduri bancare contrafăcute cu care extrăgeau bani din conturi. 

Frauda totală calculată de procurorii americani se ridică la peste 75.000 de dolari, bani pe care românii au fost condamnaţi să-i restituie.

Judecătorii din SUA au mai decretat ca, după ispăşirea pedepsei, cei doi români să fie expulzaţi din Statele Unite ale Americii. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite