Prostituţie masculină în Italia. Doi homosexuali au fost şantajaţi dintr-un sat din Iaşi cu imagini pornografice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Avadanei a fost condamnat cu suspendare FOTO Facebook/Florin Avadanei
Florin Avadanei a fost condamnat cu suspendare FOTO Facebook/Florin Avadanei

Justiţia din Iaşi a finalizat un dosar de şantaj în care victime au fost doi homosexuali români plecaţi la muncă în Italia. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi l-au condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare pe Emilian Florin Avădanei (22 de ani), originar din localitatea Grajduri, pe care l-au găsit vinovat de şantaj şi transfer neautorizat de date.

Tânărul ieşean a încercat să obţină bani de la alţi doi moldoveni, din judeţele Vaslui şi Neamţ, cu care locuise, o perioadă, în Italia. Cei doi întreţineau raporturi sexuale, contracost, cu bărbaţi din Italia, unele partide fiind înregistrate video. Avădanei a obţinut o serie de fotografii compromiţătoare şi astfel i-a şantajat pe foştii săi amici. În motivare, judecătorii ieşeni men­ţionează că tânărul din Grajduri a comis fapta în anul 2015. Avădanei cunoştea un tânăr din judeţul Vaslui, cu care se împrietenise la discotecă. 

Amicul ieşeanului locuia alături de alţi doi băieţi într-un apartament din Italia, şi i-a propus lui Avădanei să meargă şi el în Peninsulă, pentru a-şi găsi un loc de muncă, propunere pe care ieşeanul a acceptat-o. După ce a ajuns în Italia, ieşeanul a aflat că, de fapt, amicul său din Italia şi celelalte persoane se prostituau. Victimele i-au povestit că întreţin raporturi sexuale cu diverşi bărbaţi, pe care îi racolau de pe o pagină de tip „Gay“, şi i-au propus şi lui să facă acelaşi lucru. Emilian Avădanei ar fi refuzat, însă, să se prostitueze. 

image

„În această perioadă (n.r. - cât a stat în Italia), în timp ce se afla singur în apartament, inculpatul a vizualizat pe lap­topul existent în imobil, pe care avea permisiunea persoanelor vătămate de a-l utiliza, un set de fotografii reprezentându-i pe C.S.G. şi B.D., în timp ce între­ţineau raporturi sexuale orale şi anale, în mod explicit. Astfel, fără a avea auto­rizarea persoanelor vătămate, inculpatul a transferat setul de fotografii pe contul său de Facebook“, au stabilit judecătorii ie­şeni.  

Emilian Avădanii s-a întors în România, cu tot cu fotografiile compromiţătoare ale victimelor, şi a început să îi şantajeze pe acestea. Le-a spus că dacă nu primeşte bani va posta pe Facebook fotografiile. De teamă că cei din ţară vor afla cu ce se ocupă în Italia, cei doi au fost de acord să îi trimită bani ieşeanului. Au trimis, în total, 300 de euro, până au decis să anunţe Poliţia. În cele din urmă, şantajistul a fost ridicat de poliţişti. Pe lângă pedeapsa la închisoare, Emilian Avădanei va trebui să urmeze şi un curs de pregătire şcolară. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite