Profesorul iubăreţ se întoarce la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Răducea, profesorul bănuit că ar avea o relaţie cu eleva sa minoră Foto: Facebook
Ioan Răducea, profesorul bănuit că ar avea o relaţie cu eleva sa minoră Foto: Facebook

Ioan Răducea (42 de ani), profesorul de la Liceul de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi ultramediatizat în primăvara acestui an pentru o presupusă relaţie amoroasă avută cu o elevă, a fost repus în drepturi de justiţie după ce-a fost dat afară de la catedră.

În plus, conducerea liceului trebuie să-i plătească şi toate salariile pentru perioada în care n-a lucrat. Răducea a mers la Tribunal şi cu o petiţie de susţinere semnată de 133 dintre elevii lui.

Judecătorii au anulat o decizie a Consiliului de Administraţie a liceului, pe care au decretat-o nulă. Practic, profesorul, care predă limba română şi istoria teatrului, se poate întoarce la catedră oricând.

Ioan Răducea (42 de ani) a fost acuzat în luna mai 2012 de către mama unei eleve de clasa a IX-a că a avut o relaţie amoroasă cu fiica ei.

Femeia susţinea atunci că povestea de dragoste dintre cei doi a ţinut şase luni şi că, pe lângă întâlniri în baruri şi excursii la Piatra Neamţ, profesorul şi eleva ar fi locuit împreună pentru o săptămână, acasă la Răducea.

Mama tinerei a venit şi cu detalii pe care i le-ar fi relatat adolescenta, potrivit cărora profesorul s-ar fi masturbat în faţa ei sau ar fi făcut glume pe seama faptului că eleva avea un sân mai mic şi unul mai mare.

Răducea, care este divorţat şi are trei copii, a negat permanent acuzaţiile şi a susţinut că doar a ajutat-o pe eleva lui să treacă peste un moment greu, cel cauzat de recăsătoria mamei.

„Consilierea de care s-a bucurat din partea mea poate că a fost greşit înţeleasă de familie. Eu am fost în casa familiei, am vorbit de toate aceste probleme familiale cu mama, am fost invitat la masă şi avem fotografii împreună”, s-a apărat Răducea.

Cadrului didactic i-a fost desfăcut contractul de muncă de către conducerea liceului, începând cu 24 mai. Profesorul a făcut plângere, pe 28 mai, la Tribunalul Iaşi, împotriva deciziei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite