Previziunea sumbră pentru 2016 a celebrului preot Calistrat: „Poluarea New Age-istă este pe punctul de a declanşa o catastrofă globală umană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni FOTO: Arhivă
Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni FOTO: Arhivă

Un duhovnic renumit din Iaşi îndeamnă poporul român, la început de an, să-şi păstreze valorile creştine şi tradiţiile „sănătoase” care i-au fost insuflate de strămoşi. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni îndeamnă la iubire şi înţelegere între semeni şi critică vehement „poluarea New Age-istă a gândirii haotice sociale”, care este pe punctul „de a declanşa o catastrofă globală umană”.

Preotul, recunoscut pentru cuvântările sale atipice pe care un grup de susţinători le postează zilnic pe o pagină de Facebook, îndrumă la meditare odată cu intrarea în noul an. Părintele Calistrat consideră că începutul lui 2016 este un prilej bun pentru a reflecta la „toată ecologia spirituală a biotopului creştin al Europei Spirituale şi Culturale”.

Duhovnicul apreciază că Europa se află, în prezent, într-un moment de cumpănă morală determinat de „tăvălugul furtunos al non-valorilor” şi al „desacralizării”. Preotul explică în cuvântul său că familia creştină este ameninţată de legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, de căsătoriile de probă şi de concubinaj.

Părintele Calistrat adaugă faptul că prezentul este marcat de „poluare culturală prin incultură” şi de „poluarea discursului politic”, care pierde din vedere sensul noţiunilor de patriot, naţionalist, cinste şi dragoste de ţară. „Toată această poluare a gândirii haotice sociale este pe punctul de a declanşa o catastrofă globală umană. Se vorbeşte de război, de Ucideri, de terorişti, de moarte, de sânge, de Crime, de lipsa de iubire între oameni şi de Neîncredere”.

Faţa bisericească este de părere că, pentru anul 2016, „prima prioritare este sfinţirea vieţii noastre personale, sfinţirea timpului liturgic din viaţa personală, sfinţirea faptelor bune şi împăcarea cu Dumnezeu!”
 

Redăm mai jos cuvântul integral al părintelui Calistrat

„Mesajul de Anul Nou al Părintelui Calistrat!


Veniţi să ne închinăm, şi să cădem la Hristos Împăratul nostru Dumnezeu, Împăratul Timpului Ceresc!
Cu sfială sfântă aş îndrăzni, dragi credincioşi, creştini iubitori ai paginii noastre Ortodoxe, iubitori de Dumnezeu, să-mi permiteţi să vă amintesc că Domnul Hristos, este şi va rămâne, şi va fi veşnic Lumina Lumii.

De aceea, la finalul anului care azi s-a încheiat, să medităm cu profundă durere sufletească, dar şi cu compasiune în acelaşi timp, cu nădejde în Dumnezeu, la toată ecologia spirituală a biotopului creştin al Europei spirituale şi culturale, ancorată în creştinismul profund a lui Hristos, de la Sfântul Apostol Andrei până la Sfântul Apostolul Pavel - Gura Duhului Sfânt - cum se alterează şi se distruge pic cu pic, din propria noastră nepăsare şi indiferenţa necreştină!

"Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa.Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci, este acelaşi."(Evrei 13, 7-8)
Căutând cu luare aminte la tăvălugul furtunos al non-valorilor, la tăvălugul desacralizării şi la viteza cu care impus dinadins acesta, a poluat Europa moral, prin căsătoria între persoane de acelaşi sex, legiferând fărădelegea şi imoralitatea, au poluat familia creştină a Europei prin legea lejeră a divorţului, şi chiar rapid prin legea concubinajului, a căsătoriei de probă, familia mono-parentală şi a toleranţei păcatului, sub pretextul civilizaţiei sociale şi a evoluţiei mentalităţii umane, prin multa cunoaştere şi prin evoluţia ştiinţifică.

Apoi poluarea culturală prin incultură şi promovarea valorilor neconstructibile, lipsite de sensul şi existenţa lor. Apoi poluarea discursului politic sănătos, prin eliminarea sensului real de patriot, naţionalist, cinste, dragoste de ţară şi semenii pe care îi călăuzeşti.

Apoi poluarea cultului muncii cinstite, corect plătite, poluarea cultului demnităţii umane, cetăţeanul fiind doar forţă de muncă, sau plătitor de impozite şi un simplu contribuabil..
Aceste pacoste şi cataclisme sociale care împing la distrugerea culturii Europei, a credinţei creştine redusă la formalism şi obicei, ucid sufletul frumos al Europei creştine şi adevărate... azi bolnavă, şubrezită şi putrezită.

Poluarea etnică, amestecul etnic forţat sau coordonat, duc tot la dezastre şi catastrofe neînchipuite! Poluarea raţiunii sănătoase, prin inducţia de boli închipuite - rezultatul abuzurilor aberante ale creştinilor, duce la îmbolnăvirea socială a întregii Societăţi a Europei, punându-se accent pe industria farmaceutică şi construirea de spitale, în loc de viaţa normală, cumpatată şi o educaţie morală sănătoasă, o chibzuinţă a lucrurilor din viaţă, şi a eticii personale a fiecăruia din noi în parte.

Toată această poluare „New Age"-istă, a gândirii haotice sociale, sunt pe punctul de a declanşa o catastrofă globală umană. Se vorbeşte de război, de ucideri, de terorişti, de moarte, de sânge, de crime, de lipsa de iubire între oameni, şi de neîncredere! De ce ne ucidem? De ce ne urâm? De ce ne facem şicane şi greutăţi unii altora? Totul din lipsa de conştiinţă, indiferent de credinţă - fie că e vorba de o formă de credinţă inferioară sau superioară, nerevelată sau revelată, cum este creştinismul Domnului Hristos - oamenii nu au voie sa urască, să ucidă, să distrugă, pe semenii lor, să-i lipsească de darul sacru al vieţii şi Iubirii.
Aceste aberaţii şi ieşiri criminale, nu vin pe fond religios, ci vin pe fondul poluării morale personale, sociale, spirituale şi prin poluarea Adevărului Divin, singurul mesaj real şi autentic, confirmat prin legea dragostei şi a iubirii!

Şi vă arăt încă o cale care le întrece pe toate.. "De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am arama sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aă cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aă avea atâta credinţă încât sa mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poarta cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu găndeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nadajduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată" (I Corinteni 12, 28-31; 13, 1-13)."

Acum, la mijlocul nopţii reci, ca inima umană modernă şi strict raţională, la trecerea în anul 2016, să stopăm apocalipsa imorală şi antisocială dintre noi, Fiii lui Dumnezeu, cei botezaţi şi altoiţi în Hristos şi în Biserică.
Dacă suntem creştini adevăraţi şi profunzi, în noaptea de anul nou Laic, lângă cupa de şampanie, lângă masa de bucate, să aiba loc şi Icoana lui Hristos - candela arzândă şi inima curată, plină de compasiune, iubire şi înţelegere pentru semenii noştri. Faceţi loc lui Hristos în casa voastră, să vă facă loc în cer la Tatăl!
Dacă simţim dragostea Lui, să nu-i uităm pe martirii şi suferinzii creştini ai Siriei, pe Sfinţii creştini ai Egiptului din Ţările Arabe, care au ales să stea cu Hristos în cer aşa cum şi familia Brâncovenească a Domnitorului Muntean care a ales mucenicia, nu trecerea la Islam forţat! Aşa şi creştinii Siriei!
Noi ortodocşii liberi, măcar să ducem o colivioară, un colăcel, o lumânare, o mică jertfă de respect şi dragoste creştină, oriunde vă aflaţi şi în orice biserică vă reculegeţi sufleteşte, şi vorbiţi cu Domnul Dumnezeu!

Acum la început de An Nou, să nu uităm de Fiul lui Dumnezeu care se prăznuieşte la 1 Ianuarie, la 8 zile de la Naştere se botează cu Tăiere Împrejur la Trup, după Legământul lui Avraam, primind numele Iisus. Primul botez al Legii Vechi. Tot la 1 Ianuarie cinstim si prăznuim pe marele Vasile Ierarhul Cezareii Capadociei.
De aceea, îndemnul este şi unul de simţită şi cuviincioasă bucurie şi petrecere în familie cu cei dragi ai voştri dar şi o trăire duhovnicească cu o reverenţă duhovnicească şi specifică delicateţii sfinţilor lui Hristos. Măsura în toate, şi cuviinţa în toate, arată educaţia creştină aleasa şi un frumos respect personal, faţă de Dumnezeu - Marele nostru Creator şi Părinte.

Pentru Anul 2016, prima prioritare este sfinţirea vieţii noastre personale, sfinţirea timpului liturgic din viaţa personală, sfinţirea faptelor bune şi împăcarea cu Dumnezeu! Altă prioritate sfântă este lupta de a păstra valorile creştine şi tradiţiile sănătoase, care au ţinut neamul nostru românesc. Să luptăm în apărarea familiei creştine, singura celulă umanş sănătoasă, care perpetuează prin voia lui Dumnezeu, viaţa pe Pământ - nunta creştină, cununia creştină şi normalitatea poruncită de Dumnezeu în Poruncile Evanghelice.
Tot în Anul 2016, să luptăm vehement şi motivat ca educaţia sexuală în şcoală, să nu pătrundă în rândul prichindeilor şi preşcolarilor, sau pruncii de la clasele I-IV. Este prea devreme să le furăm fecioria, ruşinea, inocenţa şi curăţenia pruncească a minţii.

Nu lăsaţi să vă ucidă sufleteşte pruncii prea devreme, sunteţi părinţi creştini, nu puteţi neglija morala şi viitorul sănătos al copiilor dumneavoastră. Desfrâul precoce este pista de lansare spre prostituţia modernă a mărfii tinere, crude, şi naive! Opriţi această crimă spirituală, daţi pruncilor „Şcoala celor 7 Ani de Acasă” şi să nu va pară o gluma, pentru că vom distruge o ţară, un neam, o generaţie.

În final, vă dorim spor duhovnicesc tuturor şi celor de acasă, şi celor de departe, care sunt tot aproape de inima noastră şi a lui Hristos.Vă respectăm cu drag, şi vă dorim tot binele material şi spiritual. Vă rugăm să aveţi grijă de tineri, să-i creştem responsabili, maturi, frumoşi, sănătoşi, înţelepţi, cu discernere morală, şi împăcaţi cu voia sfântă a lui Dumnnezeu, fără de care nu putem face nimic.

Să ne păzească darul Duhului Sfânt şi rugăciunea Maicii Domnului, să nu se mai repete niciodată tragedia de la Colectiv şi acea mega suferinţă a dragilor lor părinţi! Să nu mai trăim drama hulei anticlericale şi aruncarea cu pietre în Biserica lui Hristos. Nu uitaţi, oamenii, ei pot greşi.. dar Biserica – mama neamului românesc - nu a greşit niciodată! A fost şcoală, a fost mamă, a fost scut şi izvor de credinţă şi cultură, în primejdii şi năvăliri. Este scut de unitate şi cultură, de morală şi spiritualitate românească, este mama limbii române. Tineri, iubiţi Biserica cu dragoste şi gând curat! Ocoliţi derapajele şi uscăturile, şi astfel şi Hristos vă iubeşte pe voi. Să aveţi bucurii şi împliniri tinereşti, copii frumoşi şi sănătoşi, părinţi credincioşi şi frumoşi.. vrednici şi darnici, mult spor şi împliniri dorite, alături de fericirea sufletească a inimii! Cu preţuire şi respect, de la Părintele Calistrat - Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi! Anul 2016, 1 ianuarie - Anul Nou”
 

Citeşte şi:

Preotul din Iaşi care face case pentru săraci şi duce la şcoală sute de copii. „Sunt suflete tăiate cu bărdiţa din start. Creştinii sunt lăsaţi să fie solidari”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite