Preţul unei vieţi distruse. Cum au calculat judecătorii suferinţa unei adolescente mutilate de un inconştient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Iaşi a estimat la 400.000 de lei suferinţa psihică a unei tinere de 19 ani care, acum aproape cinci ani, a fost victima unui cumplit accident rutier.

Petronela Amihăesei a rămas cu deficienţe locomotorii dar şi probleme de ordin psihic după ce a fost lovită, pe marginea drumului, de o maşină scăpată de sub control.

Accidentul în urma căruia Petronela a fost rănită a avut loc pe 16 februarie 2014, atunci când Lucian Mihai Mihalachi mergea cu un vehicul marca Cielo pe DN 28. În Osoi, individul a depăşit o autoutilitară ce staţiona pe partea dreaptă. La revenirea pe sensul său de mers, Mihalachi a frânat brusc şi a ieşit de pe şosea, lovindu-o pe Petronela Amihăiesei ce se afla pe marginea drumului.

Adolescenta a fost dusă la spital în comă şi cu multiple leziuni, printre care mai multe fracturi. Ea a supravieţuit, însă a rămas cu probleme locomotorii, dar şi cu probleme de vorbire, din cauza unor afecţiuni psihice survenite în urma impactului.

Şoferul vinovat fiind condamnat, definitiv, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare. După accident, minora a stat o perioadă în comă, fiind nevoită să abandoneze şcoala. „Instanţa apreciază că, în contextul circumstanţelor cauzei, fără a minimaliza în vreun fel suferinţele reale ale reclamantei, suma de 400.000 lei acordată cu titlu de daune morale constituie o satisfacţie echita­bilă“, au consi­derat judecătorii de la Tribunal, potrivit motivării sentinţei. 

Decizia nu este definitivă şi a fost contestată atât de Amihăesei cât şi de firma de asigurări. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite