Preotul Don Juan. Un părinte din Iaşi a fost prins de soţie cu amanta, în timpul unui desfrâu din casa parohială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popa-macho de la Iaşi va fi investigat de superiori FOTO Doxologia/ khmerization.blogspot.com/
Popa-macho de la Iaşi va fi investigat de superiori FOTO Doxologia/ khmerization.blogspot.com/

Un preot din judeţul Iaşi este investigat de superiori după ce soţia sa a depus o plângere prin care îl acuză de infidelitate. Părintele riscă să rămână fără haina preoţească după ce a divorţat de soţie din motive ce nu ar fi imputabile acesteia.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au primit o sesizare conform căreia preotul ieşean Flavian D. (29 de ani), paroh într-o comună din judeţ, şi-ar fi înşelat nevasta.

Infidelitatea ar fi avut loc inclusiv în timpul postului Paştelui de anul acesta, amanta părintelui fiind un cadru didactic de la şcoala la care preotul predă religie. Unitatea de învăţământ este situată într-o localitate din mediul rural, judeţul Iaşi. 

Din cauza presupuselor infidelităţi ale preotului, acesta ar fi divorţat de soţie, desfacerea căsătoriei fiind realizată, de comun acord, la notar. Despărţirea de soţie în cazul preoţilor poate duce la depunerea din treaptă a acestora.

În ceea ce priveşte presupusele infidelităţi ale preotului, conform plângerii depuse la Mitropoliei, citată de „Ziarul de Iaşi”, fosta soţie a lui Flavian D. l-ar fi surprins pe acesta cu amanta în casa parohială, dar şi într-un apartament pe care îl deţineau în comun.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei îl vor audia pe preot în cursul zilei de miercuri, a mai precizat sursa citată. „Îl vom informa despre plângerea făcută de soţia sa, îi vom prezenta şi ceea ce ştim noi, abordăm şi problema divorţului, demarăm efectiv o anchetă. Atâta timp cât nu e vorba de un adulter demonstrat, dacă divorţul este pronunţat din culpa ambelor părţi, teoretic, da, este foarte pasibil de depunere din treaptă, dar asta se face în urma unei analize foarte atente. Am înţeles de la doamna că au fost la un notar, dar vreau să aflu şi părerea preotului miercuri“, a declarat Dumitru Boboc, inspector eparhial bisericesc de la Corpul de inspecţie bisericească al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru Ziarul de Iaşi. Pentru aceeaşi surrsă, preotul acuzat nu a vrut să comenteze. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite