Predarea CET Iaşi către Dalkia, amânată de lungi runde de negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile Primăriei cu reprezentanţii companiei Dalkia sunt departe de a fi finalizate. Oficialii i-au chemat pe operatori într-o nouă rundă de negocieri pentru a parafa contractul de concesionare al serviciul de termoficare al oraşului.

Activitatea CET Iaşi ajunge pe mâna francezilor de la Dalkia

Predarea CET-ului către un privat se lasă aşteptată.Negocierile cu Dalkia au început încă din toamna anului trecut, atunci când edilii au scos la licitaţie concesionarea serviciului de termoficare. Cum firma Dalkia a fost singura care a depus o ofertă, şefii oraşului au trecut la negociere directă care se va prelungi până în luna aprilie. Şefii de la Dalkia vor veni în Iaşi joi, 29 martie, pentru a patra oară în această lună.

„Am negociat toate clauzele contractuale, le-am dat şi un formular de contract data trecută. Acest contract trecuie să ţină 20 de ani şi măcar începutul să-l facem cât mai favorabil municipiuluui Iaşi“, a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat

Şefii Primăriei trebuie să stabilească ce plan de investiţii va avea compania Dalkia la CET, care vor fi costurile de producţie şi cele de facturare şi valoarea redevenţei pe care Dalkia o va plăti Primăriei.

După concesionarea definitivă a serviciului de termoficare, Primăria va rămâne doar cu 10% din acţiunile societăţii pentru a-şi continua investiţiile aflate în derulare şi pentru a monitoriza activitatea noului operator.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite