Peste 600 de oameni au ieşit pe străzile Iaşiului într-un marş împotriva exploatării de la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestanţii pe bulevardul Ştefan cel Mare FOTO: Facebook/Alexandrina Dingă
Manifestanţii pe bulevardul Ştefan cel Mare FOTO: Facebook/Alexandrina Dingă

Manifestanţii au pornit din Piaţa Unirii pe un traseu care a inclus mai multe străzi din zona centrală şi Tudor Vladimirescu.

Protestul a început la ora 17.00 în Piaţa Unirii din Iaşi, unde s-au adunat câteva sute de persoane, care au pornit apoi într-un marş spre Palatul Culturii. În faţa Primăriei, manifestanţii au oprit şi au scandat mesaje împotriva primarului Gheorghe Nichita şi a tăierii teilor: "Vrem tei în Iaşi!" sau "Consultaţi, înainte să tăiaţi!".

Ulterior, marşul a continuat pe traseul Palatul Culturii - Podu Roş - Splai Bahlui - Tudor Vladimirescu - Anastasie Panu. În intersecţia din Podu Roş circulaţia a fost parţial blocată, după ce mai mulţi protestatari s-au aşezat pe asfalt. Pe parcursul marşului, manifestanţii au scandat lozinci precum: “Uniţi, Salvăm Roşia Montană!”, “Să vină presa, să-i scoatem lesa!”, “Nu corporaţia face legislaţia!”.

Pe pancarte se puteau citi mesajele: “Nu cianurii, nu plagiaturii!”, “Iaşul nu înghite cianura!”. Marşul a continuat spre Prefectura Iaşi, punct în care manifestanţii s-au aşezat pe carosabil în jurul orei 19.50 şi au blocat circulaţia. Zeci de alte persoane s-au alăturat marşului pe traseu, iar mulţi dintre ieşenii aflaţi pe margine i-au aplaudat pe manifestanţi.

Pe aceeaşi temă:

Bulevardul Copou a fost blocat de manifestanţi. În jur de 1.000 de oameni protestează faţă de proiectul aurifer de la Roşia Montană

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite