Peste 3.000 de persoane la manifestările de 1 Decembrie, de la Iaşi. Mihai Chirica: „Vreau o Românie normală” FOTO

0
0
FOTO: Andrei Luca / Adevărul
FOTO: Andrei Luca / Adevărul

Manifestările de 1 Decembrie de la Iaşi au durat fix o oră, timp în care au fost rostite discursuri, s-au depus coroane cu flori şi a avut loc şi o scurtă paradă militară.

Peste 3.000 de persoane au asistat la manifestările de 1 Decembrie organizate la Iaşi, în faţa Palatului Culturii. Cei mai mulţi dintre aceştia au stat înghesuiţi, fără a respecta distanţarea socială, dar au purtat măşti pe toată durata celor 60 de minute, atât cât au ţinut discursurile şi parada militară.

GALERIE FOTO 

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a transmis că îşi doreşte o clasă politică responsabilă şi o Românie normală, declarând că politicienii au rămas datori românilor. 

„La fel ca dumneavoastră, şi eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, condusă de o clasă politică responsabilă, care-şi respectă promisiunile electorale, pentru care v-au cerut votul.

Dar clasa politică a rămas încă datoare românilor. La peste un secol de la Marea Unire, nu deţinem încă o autostradă care să unească toate provinciile istorice – o veritabilă autostradă a Unirii! De asemenea, încă mai aşteptăm marile reforme – în sănătate, în educaţie, în administraţie - care să transforme România într-o naţiune cu adevărat europeană. 

Eu cred fără şovăire în destinul european al României ca şi în puterea dumneavoastră, a cetăţenilor oneşti, indiferent de convingerile politice, de a reaşeza ţara în care vrem să trăim pe cea mai bună cale de urmat. Eu vreau ca România europeană să redevină un stat prosper şi civilizat. Şi mai vreau ca Iaşul să joace un rol tot mai important în această Românie sănătoasă la minte şi la trup”, a transmis Mihai Chirica, în discursul oficial, de Ziua Naţională. 

La manifestările de la Iaşi au fost prezenţi şi reprezentanţi de la Chişinău şi Cernăuţi, care au depus coroane în faţa Palatului Culturii. 

Din cauza condiţiilor cauzate de pandemia de COVID-19, nu a fost organizat un spectacol şi nici nu a fost oferită masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi, aşa cum se întâmpla anual, de 1 Decembrie. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 


Cum a cucerit teoria conspiraţionistă a „Marii Înlocuiri”, a francezului Renaud Camus, extrema dreaptă globală

http://Medicul român care l-a avut pacient pe Superman. Cum a ajuns să-l ajute pe celebrul Christopher Reeves

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri