Personae non-gratae în PNL. Fenechiu - renegat, Vosganian - rugat să facă un pas în spate, Chiuariu - aproape exclus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL Iaşi a transmis un comunicat de presă dur, în care sunt precizate principalele direcţii ale formaţiunii politice în perioada imediat următoare.

Comunicatul de presă este semnat de către Dragomir Tomaşeschi, co-preşedinte al PNL, filiala municipiului Iaşi, care asigură că mesajul este asumat şi de către liderii ieşeni Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, şi Dumitru Oprea, senator de Iaşi.

Potrivit acestuia, în perioada următoare va avea loc "curăţenie" de iarnă în filiala PNL Iaşi, care urmează liniile de normalitate şi decenţă trasate prin victoria în alegerile prezidenţiale a candidatului ACL, Klaus Iohannis.

Redăm integral comunicatul de presă al PNL:

”Victoria zdrobitoare în alegeri a candidatului Klaus Werner Iohannis este, fără îndoială, o victorie a omului de rând, sătul de sărăcie şi de dispreţul unor guvernanţi care nu au făcut nimic pentru a-l scoate din mlaştina în care l-au aruncat, jefuit şi călcat în picioare. E o victorie a normalităţii asupra aroganţei fără limite a unei clase politice corupte, o victorie a milioanelor de români care s-au săturat să muncească în străinătate şi vor să trăiască bine, la ei acasă.

În ciuda unei campanii electorale zgomotoase şi lipsite de fair play, Klaus Werner Iohannis a demonstrat, prin votul de la 16 noiembrie, că oricât de mare ar fi dimensiunea răului în societatea românească, omul simplu a ştiut să discearnă între o politică a pomenilor sociale şi una a siguranţei conferite de un loc de muncă pe masura priceperii fiecăruia.

Pe scurt, Klaus Werner Iohannis reprezintă o speranţă împlinită şi confirmată de milioanele de români care au ieşit la vot, cum nu au mai făcut-o de la căderea comunismului, în anii 90. Şi au făcut-o alegând cu înţelepciune un preşedinte echilibrat, pro-european şi modest, în ciuda faptului că aparţine unei minorităţi etnice şi religioase, în ciuda celor ce au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a împiedica exprimarea unui vot democratic.

Conştienţi de toate aceste lucruri, noi, filiala municipală a PNL Iaşi mulţumim din inimă tuturor celor care au votat Klaus Iohannis şi ne reafirmăm hotărârea de a face o cu totul altfel de politică, aşa cum a spus şi noul preşedinte ales al României, începând demersurile oficiale de excludere din partid a numitului Tudor Chiuariu, condamnat definitiv şi irevocabil pentru fapte de corupţie.

De asemenea, fără a ignora prezumţia de nevinovăţie, le cerem tuturor persoanelor cercetate penal din partid, indiferent de funcţia pe care o ocupă, să facă un pas înapoi din viaţa publică, lucru valabil şi pentru senatorul Varujan Vosganian, cercetat penal pentru fapte de corupţie. Un gest similar aşteptăm şi din partea deputatului Grigore Crăciunescu, aflat în atenţia Agenţiei Naţionale pentru Integritate.

În aceeaşi ordine de idei, analizăm sancţionarea membrului de partid Marius Bodea (în conformitate cu prevederile statutului PNL) care, în calitate de director, şi-a permis să transmită publicului invitat la ceremonia de inaugurare a noii piste a Aeroportului Iaşi, un mesaj din închisoare, din partea deţinutului Fenechiu, punând într-o lumină extrem de proastă oficialităţile prezente la manifestare.

În contextul în care numitul Relu Fenechiu nu e un deţinut politic - aşa cum a încercat în repetate rânduri să insinueze - ci unul de drept comun, fiind condamnat de instanţa supremă la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, Organizaţia municipală a Partidului Naţional Liberal Iaşi se disociază definitiv şi irevocabil de fostul deputat.

Combaterea corupţiei reprezintă una dintre priorităţile de bază ale programului politic al PNL şi al preşedintelui Klaus Werner Iohannis iar pe acest subiect nu vom face concesii nimănui, indiferent de poziţia ocupată în partid. Contăm în acest demers pe sprijinul necondiţionat al organizaţiei judeţene a PNL Iaşi, reprezentată la vârf de co-preşedinţii Cristian Adomniţei şi Dumitru Oprea.

De asemenea, având în vedere disproporţia foarte mare de voturi obţinute în municipiu, faţă de cele din judeţ, de aproape 20 de procente, ne vom îndrepta cu mai mare atenţie asupra alegătorilor din rural pentru a-i informa şi a le face mai bine cunoscută politica noastră. Ne asumăm acest eşec de comunicare şi ne vom calibra strategia în aşa fel încât diferenţa de opţiuni între rural şi urban să fie cât mai mică, promovând programe de dezvoltare rurală durabilă, nu împărţind lozinci, tricouri, şepci sau pungi cu zahăr şi ulei o dată la patru ani.

Nu în ultimul rând, le mulţumim cetăţenilor municipiului Iaşi pentru voturile acordate preşedintelui Iohannis şi-i asigurăm că am înţeles semnalul lor de disperare. Îi asigurăm că, împreună, vom purcede cât mai repede procedurile de demitere a numitului Gheorghe Nichita de la conducerea primăriei municipiului Iaşi, pentru a salva cât se mai poate salva din acest minunat oraş, distrus total de incompetenţa şi lăcomia acestui individ.

Doamne ajută!

Co-Preşedinte PNL Municipiul Iasi, Dragomir Sava Tomaşeschi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite