Panică în judeţul Iaşi după ce un bolnav psihic a fost dat dispărut de o săptămână. Poliţiştii habar nu au unde se află

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavul dispărut din Institutul de Psihiatrie „Socola” nu a fost găsit încă FOTO: Arhivă
Bolnavul dispărut din Institutul de Psihiatrie „Socola” nu a fost găsit încă FOTO: Arhivă

Dan Maranda, bolnavul care a dispărut acum mai bine de săptămână de la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi, nu a fost găsit încă. Conducerea spitalului a arătat că bărbatul a plecat din spital în timp ce personalul medical se ocupa de un alt pacient.

Pacientul care a plecat joi, 21 ianuarie, din Institutul de Psihiatrie „Socola” nu a fost găsit de autorităţile locale implicate în căutarea sa.

Cu toate că bolnavul a plecat din unitatea medicală de pe 21 ianuarie, Dan Maranda a fost declarat dispărut de conducerea spitalului şi de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean luni, 25 ianuarie.

„Pacientul declarat dispărut nu a fost găsit încă. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean împreună cu efective din parte Jandarmeriei şi ale Poliţiei locale continuă căutările. Deocamdată nu avem nicio pistă în aces caz”, a arătat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

maranda

Dan Maranda în vârstă de 66 de ani a dispărut din Institutul de Psihiatrie „Socola” joia trecută. Potrivit conducerii spitalului, pacientul ar fi părăsit unitatea medicală fără aviz medical.

Bolnavul ar fi dispărut după ora 17.00, în timp ce infirmierii şi îngrijitorul care trebuiau să supravegheze pacientul se aflau într-un alt salon, îngrijind un alt bolnav.

Dan Maranda era internat cu o afecţiune psihică cronică în secţia de Îngrijiri Paliative a spitalului. Pacientul a ajuns în spital în luna noiembrie, atunci când şi-a dat acordul pentru internare voluntară.




 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite