Operaţie-maraton pentru băieţii răniţi de explozia unui proiectil. Au schije, arsuri şi multe plăgi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Plugariu (15 ani), adolescentul cel mai grav rănit în explozia proiectilului din comuna ieşeană Bălţaţi, a intrat în sala de operaţie în jurul orei 14.20. Băiatul este în comă indusă, iar medicii de la Spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi încearcă să-i restabilească funcţiile vitale. Celălalt tânăr rănit în explozie, Ştefan Florea (15 ani), a fost deja operat şi viaţa lui nu mai este în pericol.

O echipă formată din şapte medici, printre care chirurgi ortopezi, plastici, anestezişti, chirurgi pediatri, luptă să-i salveze viaţa lui Vasile Plugariu, băiatul cel mai grav rănit după ce s-a jucat cu un proiectil în satul Valea Oii din comuna Bălţaţi. Vezi AICI cum s-a produs tragedia de vineri

Specialiştii de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ din Iaşi estimează că intervenţia chirurgicală va dura peste opt ore. Acum, medicii încearcă să-i stabilească funcţiile vitale. Din cauza exploziei a rămas fără mâna dreaptă, iar braţul stâng este plin de schije, arsuri şi leziuni ale vaselor de sânge.
În acelaşi timp, Vasile are o gaură în abdomen, iar intestinele i-au ieşit afară. Două echipe de medici îl operează pe adolescent. Una se ocupă de braţul şi mâna stângă, iar cealaltă intervine în zona abdomenului.

image

„Pacientul cel mai grav rănit este ventilat mecanic, intubat. Este o intervenţie foarte dificilă. Se încearcă restabilirea vascularizării la antrebraţul şi mâna stângă. Pronosticul rămâne rezervat. Sperăm să restabilim funcţiile vitale“, a explicat medicul Elena Hanganu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria“ din Iaşi.

Ştefan Florea, celălalt tânăr rănit în explozie, are fractură deschisă la gamba dreaptă cu schije, dar şi contuzie toracică şi abdominală. „Este conştient. A fost operat şi a ieşit din sala de operaţie în jurul orei 16.45. Îl ţinem sub observaţie pentru că toate plăgile pe care le are au potenţial mare de infecţie“, a mai spus medicul Hanganu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite