Mulţimea a dărâmat gardurile pentru a ajunge la butoaiele cu apă sfinţită din curtea Catedralei Mitropolitane Iaşi GALERIE FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi cetăţeni de etnie rromă s-au aşezat primii la coadă pentru apă sfinţită Foto: Cezar Pădurariu
Mulţi cetăţeni de etnie rromă s-au aşezat primii la coadă pentru apă sfinţită Foto: Cezar Pădurariu

Peste 2.000 de oameni au aşteptat ore întregi în curtea Mitropoliei din Iaşi finalul slujbei de sfinţire a apei de Bobotează, după care au năvălit la butoaie.

Coada credincioşilor s-a format încă de la ora 7.00 dimineaţa, iar până la ora 13.00, atunci când s-a încheiat slujba, în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi s-au adunat peste 2.000 de credincioşi.

Mulţi şi-au pierdut răbdarea, din cauza frigului pătrunzător şi a ninsorii, dar şi îngrijoraţi că este posibil să nu mai ajungă să umple cu apă sfinţită bidoanele pregătite de acasă. Aceasta, în ciuda faptului că în curtea Mitropoliei au fost aduse 12 butoaie cu apă, fiecare cu o capacitate de 1.000 de litri.

Imediat ce ÎPS Teofan a trecut prin faţa recipientelor şi a rostit rugăciunea de sfinţire a apei, credincioşii au năvălit din toate părţile şi au făcut inutilă intervenţia celor 40 de jandarmi mobilizaţi să asigure ordinea la rând. 

Bătrânii veniţi în curtea Mitropoliei au fost afectaţi de îmbulzeală şi au reuşit cu greu să-şi facă loc lângă butoaie pentru a deschide robinetul cu apă sfinţită. Primii care au năvălit în preajma butoaielor au fost cetăţenii de etnie rromă, mulţi dintre ei veniţi cu canistre sau cu bidoane de 5 litri. 

Din cauza înghesuielii s-a ajuns la scene cu înjurături sau îmbrânceli. Îndemnurile feţelor bisericeşti la calm n-au fost ascultate. 

  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite