Motivul aberant pentru care un liceu din judeţul Iaşi are cursurile suspendate: în toiul anului şcolar se pun geamuri termopan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 380 de elevi de la Liceul Tehnologic ‘’Petre P. Carp’’ din Ţibăneşti stau de o săptămână acasă pentru că orele au fost suspendate. Conducerea şcolii a decis ca în plin an şcolar să schimbe geamurile şi să pună unele din termopan. Deşi au avut trei luni de vacanţă, autorităţile spun că aceste lucrări nu puteau fi realizate pentru că au fost încurcaţi de procedura stufoasă de licitaţie.

De luni, la liceul din Ţibăneşti este forfotă mare. Şi nu din cauza elevilor, ci a muncitorilor unei firme din Bărila care lucrează de zor la înlocuirea geamurilor vechi de 37 de ani cu unele moderne, din termopan. Lucrările au dus însă automat la suspendarea cursurilor în plin an şcolar. Banii pentru lucrări, 280.000 de lei, au venit din bugetul local, iar primarul regretă că s-a ajuns în situaţia suspendării cursurilor.

‘’Faptul că ne-am apucat de această clădire mai târziu afost din cauza procedurii de licitaţie care este greoaie. Am solicitat ca pe perioada unei săptămâni să fie oprit procesul instructiv-educativ, dat fiind faptul că în timpul execuţiei lucrărilor pot apărea lucrări care să pericliteze sănătatea, chiar viaţa copiilor care învaţă în această şcoală. Am înaintat hotărârea noastră Inspectoratului Şcolar Iaşi şi s-a aprobat suspedarea cursurilor pentru o săptămână’’, spune Vasile Ipate, primarul comunei Ţibăneşti. 

Părinţii sunt nemulţumiţi

Directoarea şcolii se plânge şi ea că această variantă nu este una dintre cele mai fericite, dar dă asigurări că orele pierdute de elevi vor fi recuperate. ‘’Procedura a durat foarte mult şi iată că din păcate n-am reuşit să ne încadrăm în timpul vacanţei şcolare a elevilor. Cu toate acestea am făcut toate demersurile, am solicitat acordul părinţilor care şi-au manifestat atitutdinea pozitivă faţă de intenţia noastră de renovare. Vom recupera cursurile la finalul programului câte o oră, aşa încât să se finalizeze recuperarea nu foarte târziu’’, spune Alina David, directorul Liceului Tehnologic ''Petre P. Carp'' Ţibăneşti. 

Părinţii însă sunt nemulţumiţi de perioada în care se realizează lucrările. Recunosc că este o investiţie utilă, dar consideră că era mai bine ca aceste lucrările să se realizeze pe perioada verii. 

‘’Sperăm să nu se mai întâmple astfel de lucruri, nu este în regulă să închizi şcoala ca să te apuci de lucrări. Elevii pierd din materie. Nu ştiu ce să zic de recuperatul orelor. Este greu să plece la 6 dimineaţa şi să ajungă la 4 acasă. Când  mai învaţă copilul?!’’, spune un părinte numulţumit. 

Autorităţile dau asigurări că de luni elevii vor reveni în bănci. 

Vă mai recomandăm:

Condiţii de Ev Mediu în unele şcoli din judeţul Iaşi. Elevii nu au toalete şi sunt nevoiţi să-şi aducă apă de acasă

Condiţii de neimaginat la Liceul Pedagogic din Iaşi. Viitorii dascăli învaţă într-o clădire la care nu s-au mai făcut reparaţii de patru decenii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite