Ministrul Daea, la Iaşi, despre furtuna de duminică: „Natura este mai puternică decât noi în anumite situaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Daea FOTO gov.ro
Petre Daea FOTO gov.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aflat la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi, a transmis că a cerut direcţiilor agricole din vestul ţării o situaţie privind pagubele produse în urma vijeliei de duminică.

Oficialul, prezent la Iaşi, a transmis că la nivelul fiecărui judeţ din vestul ţării au fost înfiinţate comitete mixte în care vor fi evaluate pagubele produse de furtuna de ieri.

„Am luat toată noaptea legătura cu Direcţiile Agricole, cu specialiştii din zona respectivă, pierderile nu sunt pierderi deosebite. Sunt doar întreruperi de activitate, cum a fost cazul în zootehnie. Vom vedea şi vom acţiona în consecinţă. E păcat că s-au pierdut vieţi omeneşti, că sunt oameni răniţi, e păcat că am avut aceste fenomene la care nu putem face faţă tot timpul. Natura este mai puternică decât noi în anumite situaţii. După cum aţi văzut, acest exemplu poate să susţină ceea ce spun“, a declarat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres. 

Potrivit aceleiaşi surse, ministrul a mai afirmat că vor fi acordate despăgubiri: „Am venit cu două soluţii rapide pentru această zonă, şi anume am solicitat Comisiei Europene ca avansurile la subvenţiile pentru agricultură să fie mai consistente, procentul de acordare a avansului este ridicat, acolo este de 70%. O a doua soluţie este faptul că am constituit acte normative pentru soia, cultura care a fost cea mai afectată, şi unde un criteriu de eligibilitate este acela al nivelului de producţie“.

Luni a avut loc ceremonia de deschidere a anului universitar 2017-2018 la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi, la care a luat parte ministrul Petre Daea. 

Citeşte şi:

FOTO Roşiile exotice de la Neamţ pentru care clienţii stau la coadă două luni. Cum a explodat afacerea unei tinere din Iaşi

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite