Mii de ieşeni, tăiaţi de la ajutoare sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui control de amploare pentru verificarea condiţiilor de acordare a ajutoarelor sociale, inspectorii de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) au anulat peste 48.000 de forme de ajutor de la începutul acestui an.

Mii de săraci din Iaşi vor primi făină, paste şi biscuiţi de la UE

Faţă de anul trecut, s-a redus numărul beneficiarilor de alocaţii complementare cu 33.136, de alocaţii monoparentale cu 8.800 şi de ajutoare sociale cu 15.000. Mai mult, 200 de persoane nu mai câştigă indemnizaţii de creştere a copilului, iar 10.829 de ieşeni nu mai sunt beneficiari a ajutoarelor de încălzire.

Angajaţii AJPS au verificat dosarele toturor beneficiarilor de ajutoare sociale din judeţ şi au dispus încetarea plăţii pentru 160 de persoane până la nivelul lunii august. Sumele economisite la bugetul de stat se ridică la 322.500 de lei. În comparaţie cu 2010, în judeţul Iaşi sunt cu 50% de asistaţi social.

„Anul trecut, au fost 720 de programe de calificare profesionale, toate finanţate prin fonduri structurale. Beneficiarii, din care 30% sunt de etnie rromă, sunt pregătiţi gratuit şi se pot integra mai uşor social şi profesional“, a spus Andrei Buiceag, directorul AJPS.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite