Mezzosoprana Maria Macsim a murit după o lungă suferinţă. Artista era paralizată după ce a căzut pe scări şi s-ar fi infectat cu COVID-19 în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Nicoară a murit FOTO Arhivă personală
Maria Nicoară a murit FOTO Arhivă personală

Apropiaţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară au anunţat că artista a murit în cursul zilei de miercuri, 23 decembrie. Decesul a survenit după externarea acesteia din spital, acolo unde, spune sora sa, ar fi avut inclusiv COVID-19.

Maria Macsim Nicoară se afla după externarea din spital în grija surorii sale, după ce familia a cerut inclusiv un ordin de protecţie împotriva soţului. Artista se afla în stare extrem de gravă în urma unui accident care a avut în luna mai, atunci când, în condiţii misterioase, a căzut de pe scările locuinţei personale.

Accidentul a dus la deschiderea unui dosar penal pentru omor, unul dintre suspecţi fiind inclusiv soţul femeii. Totuşi, în urma anchetei nu a rezultat că soţul poate fi pus sub acuzare pentru această acuzaţie. După accident, artista a fost internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, acolo unde, spune sora sa, s-ar fi îmbolnăvit inclusiv de Covid-19.

"Da, asa este, a avut şi Covid 19. De bacterie sau infectia nosocomiala nu va pot spune nimic. Probabil ca Spitalul va transmite un comunicat de presa. Cert este ca atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după opt ore şi asta nu din vina medicilor. Avem patru procese pe rol care merg foarte, foarte lent. Pana acum ne-am ocupat de sănătatea sorei noastre Marinela, de acum ne vom ocupa de amintirea ei dar şi de a face lumina în acest caz", a declarat Elena Heres, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara, pentru „Ziarul de Iaşi”.

Foşti colegi si prieteni au scris mesaje emoţionante pe reţelele de socializare. Maria Grăjdeanu, prim-solistă la Opera din Iaşi a relatat: ”S-a stins scumpa noastră colegă, Maria Macsim Nicoara … Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace şi lumină…”.

"De acum vă răsună vocea în ceruri şi vă aplaudă îngerii, aşa cum am facut-o şi noi de câte ori am avut ocazia.  Sper şi îmi doresc sa fiţi bine acolo sus, în împărăţia cerurilor... Am să vă pastrez în suflet aşa, cu zâmbetul larg pe care îl aveaţi pe faţă prima dată când v-am cunoscut şi nu am să vă uit niciodată parfumul, care se simte încă în sala de canto!! Mulţumesc pentru tot ce aţi însemnat pentru mine, aţi plecat mult prea devreme. Drum lin", a scris şi Alexandra Magdalena Dornianu.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite