Metode de tortură din industria sexului pe bani. Povestea fetei căreia i s-a tăiat clitorisul când a vrut să fugă: „Râdea şi îmi spunea să nu îl uit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria prostituţiei ascunde multe cazuri cu fete care sunt lovite cu bestialitate, abuzate psihic sau chiar ucise de către proxeneţi. Multe dintre victime ajung în lumea sexului pe bani fie din cauza lipsurilor materiale, fie a naivităţii.

Cazurile de trafic de persoane sau trafic de minori ascund poveşti terifiante ce par de necrezut de cei care nu au intrat niciodată în contact cu această lume. Reţelele de prostituţie au metode proprii prin care îşi terorizează prostituatele pentru a nu fugi, de multe ori victimele ajungând să fie bătute crunt sau chiar ucise.

Cea mai frecventă metodă metodă de pedepsire a prostituatelor este bătaia. Fetele sunt lovite în zone ale corpului care nu sunt la vedere, în aşa fel încât clienţii să nu poată sesiza uşor că acestea sunt abuzate. O altă metodă este cea prin care prostituatele care nu sunt de acord cu solicităţările „peştilor” sunt arse pe mâini cu ţigara. Au existat însă şi cazuri îngrozitoare.

Un astfel de caz este cel al unei minore care, în urmă cu trei ani era răpită de trei cerşetori din Bucureşti în timp ce se afla în preajma Mitropoliei din Iaşi. Minora a ajuns la Bucureşti, unde a fost obligată să se prostitueze. Ulterior, printre pedepsele pe care le-a primit pentru de la care o lipseau de libertate a fost şi tăiarea, cu o foarfece, a clitorisului. În cele din urmă, minora a reuşit să fugă cu un tren la Iaşi iar cei care i-au distrus viaţa au fost prinşi şi condamnaţi.  

Fată lovită cu sabia în cap

O altă poveste este cea în care protagonist este ieşeanul Costel Jugravu, zis “Maimuţă”. Acesta ar fi pus pe picioare o mini-reţea de prostituţie la scurt timp după ce a fost eliberat din puşcărie şi a obligat patru minore să îşi vândă trupul în perioada octombrie 2012 - 28 mai 2014.

Sumele de bani obţinute de fete, ce ajungeau până la 200 de lei pentru o oră, erau însuşite integral de “Maimuţă”. Procurorii spun că în iulie 2012, Jugravu a început să racoleze minore pentru a le determina să se prostitueze. “Una dintre victime (în vârstă de 14 ani) a fost racolată printr-un vicleşug, inculpatul propunându-i minorei să aibă grijă de fetiţa lui, pe perioada cât concubina sa este plecată în străinătate. La începutul lunii decembrie 2012, inculpatul i-a solicitat minorei să întreţină cu el raporturi sexuale. După un prim refuz, minora a cedat câteva zile mai târziu când inculpatul a ameninţat-o că în caz de refuz, îi va bate pe mama şi pe fratele ei”, precizează procurorii DIICOT.

Ulterior, sub aceleaşi ameninţări, minora de 14 ani a fost silită să se prostitueze cu câte cinci-şase clienţi pe zi, în folosul inculpatului. Anchetatorii descriu că atunci când fata a refuzat să se mai prostitueze a ameninţat-o din nou şi a lovit-o cu o sabie în cap. De asemenea, în perioada în care era însărcinată, “Maimuţă” a lovit-o pe fată cu pumnii şi picioarele în abdomen provocându-i avortul, punând-o ulterior să continue să îşi vândă trupul în ciuda stării de sănătate precară.

Minoră drogată şi obligată să facă sex cu sute de bărbaţi

Un alt caz petrecut la Iaşi este cel al unei fete care a ajuns prostituată pe cânmd avea doar 14 ani. Drama fetei din judeţul Iaşi a început în luna februarie 2011. Atunci, un individ din satul său pe nume Ciprian Arghir a violat-o şi a ameninţâat-o că dacă nu va continua să se culce cu el îi va omorî familia. După ceva vreme, Ciprian Arghir a început să organizeze adevărate orgii sexuale în pădurea din apropierea unei. În luna octombrie 2012, după câteva luni de abuzuri sexuale repetate, Arghir şi Enăşel s-au gândit că pot scoate şi bani de pe urma minorei. Aşa că au început să o oblige să se prostitueze.

“În toamna anului 2011, cel mai probabil în luna septembrie, inculpaţii Arghir Ciprian, zis «Ciot», Enăşel Loredan, zis «Cita» şi persoana neidentificată au stabilit că minora de 14 ani le poate aduce venituri, astfel că au transportat victima la drumul European 583. În parcarea auto, aflată pe partea dreaptă a sensului de mers Târgu Frumos-Roman, în dreptul bornei kilometrice nr. 18, după comuna Strunga, se afla locul în care partea vătămată era transportată şi lăsată de către cei trei să acosteze clienţi pentru a întreţine raporturi sexuale contracost”, se menţionează în rechizitoriu.
Acest lucru s-a întâmplat timp de un an de zile. Fata era luată de acasă cam o dată pe săptămână şi dusă pe strada pentru a-şi vinde trupul. Avea cam cinci clienţi pe seară iar banii mergeau în buzunarele traficanţilor.

“Actele sexuale contracost aveau loc în interiorul autovehiculelor sau în pădurea din spatele parcării, într-un loc ferit. Sumele încasate de către inculpaţi, în jur de 200 de lei pe seară, erau cheltuite de către aceştia”, au mai spus procurorii DIICOT, cei care au curmat în cele din urmă chinul adolescentei.
În toată această perioadă, familia Elenei parcă a dormit. Fata îşi schimbase radical comportamentul, era tăcută, plângea şi ţipa în somn. Cu toate acestea, niciun membru al familiei nu s-a gândit să stea de vorbă cu minora pentru a vedea ce are pe suflet.

A fost nevoie ca un unchi de-al fetei, stabilit de ani buni în Italia, să fie sunat de o persoană necunoscută, care l-a pus la curent cu drama acesteia. Bărbatul a venit de îndată în România, a stat de vorbă cu minora şi a aflat întreaga poveste. Ulterior, a aflat şi toată familia. “Am fost lovită cu palma de către Ciot pe motiv că nu voiam să beau dintr-o sticlă pe care o avea el, de frică am luat o gură şi am văzut că avea un gust diferit după care am avut ameţeli. Am fost arsă cu ţigara de către Ciot, care râdea că îmi va lăsa semne să nu-l uit”, a povestit fata. Aceasta a mai spus că într-una dintre zile Arghir s-a tăiat cu briceagul pe mână spunându-i că asta va păţi şi ea dacă nu se va supune. “Nu ştiu de câte ori am întreţinut sex contra cost. De regulă, clienţii erau cei care conduceau TIR-uri însă am oprit şi alţi şoferi”.
 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite