Liderul PDL Iaşi: „Regret că Mihai-Răzvan Ungureanu nu poate fi clonat“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Dumitru Oprea, şeful interimar al PDL Iaşi, şi deputatul independent Tudor Ciuhodaru au primit cu entuziasm desemnarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de premier.

Ora 15.00 Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi vicepreşedinte PSD nu are o părere prea bună despre numirea noului prim-ministru. Nichita susţine că are o relaţie bună cu Mihai-Răzvan Ungureanu, dar că este „persoana de sacrificiu al partidului“.

„Sunt în relaţii bune cu prim-ministru. Am avut o relaţie bună când a fost şi ministru de Externe, dar, din punct vedere politic, îmi pare rău că a ajuns în această postură în acest moment. El merită să fie un personaj politic de marcă într-o situaţie de stabilitate, nu când trebuie să scoată un partid din mocirlă. Am sentimentul să nu fie cumva sacrificat, să nu fie persoana de sacrificiu pentru PDL. Ca ieşean, sigur că mă bucur, dar nu pot să judec raţional şi să mă gândesc la ce va urma. Scopul lui Băsescu este de a salva PDL“, a spus Nichita.

Oprea susţine că şeful Serviciului de Informaţii Externe inspiră încredere în tot ceea ce face. „Sunt subiectiv atunci când vorbesc despre Mihai Răzvan Ungureanu pentru că-l cunosc. Dar, lăsând la o parte subiectivitatea mea, prin tot ceea ce ştiu eu că a făcut Mihai Răzvan Ungureanu aproape regret că nu poate fi clonat. Acest om inspiră încredere ca dascăl, ca om în diplomaţie“, a spus Oprea.

Un ieşean, desemnat premier. În CV se laudă că ştie limba maghiară UPDATE

Liderul PDL Iaşi a mai spus că Mihai-Răzvan Ungureanu reprezintă combinaţia perfectă între un tehnocrat şi un om acceptat de clasa politică. „Un asemenea om nu are cum să te lase indiferent“, a afirmat Oprea. Acesta a spus că, probabil, unii miniştri din cabinetul fostului premier Boc vor fi prezenţi şi în cel format de Ungureanu.

Averea ieşeanului Mihai-Răzvan Ungureanu, premier desemnat

Şi deputatul Tudor Ciuhodaru a aplaudat desemnarea lui Ungureanu ca premier. „Sunt convins că Mihai Răzvan Ungureanu, ieşean, profesor de istorie, diplomat, un om integru, cu o reputaţie ireproşabilă ne va onora“, a spus Ciuhodaru.

Vecinii despre premierul desemnat: „Este un om bun, serios,dar cam singur“

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din Iaşi.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite