Klaus Iohannis şi Victor Ponta, împreună la Ziua Unirii. Pomană de 5.000 de porţii de cârnaţi cu fasole a Primăriei Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta şi preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO Adevărul

Pentru prima dată după mulţi ani, la festivităţile programate la Iaşi pentru celebrarea Unirii Principatelor Române, din data de 24 ianuarie, participă atât preşedintele României, cât şi prim-ministrul ţării.

Oficialii Primăriei Iaşi au anunţat defintivarea programului festivităţilor programate la Iaşi cu ocazia zilei de 24 ianuarie, când se celebrează Unirea Principatelor Române. Potrivit primarului PSD Gheorghe Nichita, premierul Victor Ponta a confirmat că va veni la Iaşi şi că, ulterior, se va deplasa şi la Focşani, pentru manifestările de acolo.

În urmă cu şase zile, preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că va lua parte la manifestările prilejuite de Ziua Unirii. Ulterior, şeful statului va efectua prima sa vizită externă oficială, la Chişinău.

Alături de Victor Ponta au mai fost invitaţi la Iaşi miniştrii cabinetului, precum şi cei peste 20 de parlamentari de Iaşi.

În programul gândit de municipalitatea din Iaşi este inclusă şi o pomană publică, de 5.000 de porţii de cârnaţi cu fasole, care vor fi servite parcipanţilor de la manifestările din Piaţa Unirii, în intervalul 12.00 - 14.00.

Manifestările oficiale încep la ora 9.00, cu un concert de muzică populară, intitulat "Noi suntem români". De la ora 10.00, vor fi rostite discursuri politice, la ora 10.45 va avea loc parada militară, pe pietonul Ştefan cel Mare. Ulterior, va avea loc o slujbă religioasă, vor fi depuse coloane de flori la soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, iar în final oficialităţile se vor prinde în hora unirii.

Mai puteţi citi:

Preşedintele României participă pentru prima dată în ultimii patru ani la Ziua Unirii de la Iaşi. Tot pe 24 ianuarie, şeful statului bifează prima vizită externă

Încă un „liber“ de la serviciu pentru români: 24 ianuarie, decretată „zi de sărbătoare legală“ în Camera Deputaţilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite