Iohannis, la Iaşi: Românii au nevoie de Autostrada Unirii, fără de care Moldova nu va putea recupera decalajul economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iaşi
Preşedintele Klaus Iohannis la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iaşi

Preşedintele Klaus Iohannis a tranmis, vineri, în discursul ţinut la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor Române, că românii şi România „au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi".

Şeful statului a afirmat, în discursul său, că provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. „Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic", a spus preşedintele.

El a transmis „un semnal ferm“ guvernanţilor. "Pentru că ne aflăm la Iaşi, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanţi: românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi. Provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic", a spus Iohannis, fiind aplaudat de către cei prezenţi la manifestările de 24 Ianuarie, de la Iaşi.

Totodată, preşedintele Iohannis a făcut un îndemn la unitate.

"Închei prin a vă invita să fim împreună, la fel ca în Hora Unirii în clipele de sărbătoare, să ne stăm aproape unii altora în momentele grele, să ne unim pentru modernizarea României, să ne concentrăm pe lucrurile bune care ne unesc şi să găsim împreună soluţii pentru a înlătura acele situaţii care ne dezbină. Vă doresc să aveţi multă încredere şi mult curaj", a mai spus Iohannis.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit astăzi, de 24 Ianuarie, la Iaşi, deopotrivă cu aplauze şi cu huiduieli. Spre deosebire de alte vizite la Iaşi, prezenţa preşedintelui României în Piaţa Unirii din Iaşi a agitat puţin spiritele în rândul miilor de ieşeni. Alături de şeful statului, la Iaşi se află, pentru prima dată, şi premierul României, Ludovic Orban.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite