Infractorul depresiv. Cum a încercat un român să scape de pedeapsa care îl aşteaptă în Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: psihologaniela.ro
foto: psihologaniela.ro

Un bărbat din Iaşi a invocat o stare acută de depresie, în încercarea de a-i impresiona pe judecători, pentru a scăpa de pedeapsa pentru jaf şi fraudă care îl aşteaptă în Irlanda.

Un tânăr din Iaşi, căutat de autorităţile irlandeze, după ce a săvârşit 12 infracţiuni de jaf şi fraudă, a cerut autorităţilor din România să nu fie predat, acuzând o stare acută de depresie. 

Autorităţile din Irlanda au solicitat predarea lui Alexandru Gheorghiţă, după ce acesta a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, sustrăgând suma de 16.800 de euro de pe cardul unei femei. 

Încercând să scape de pedeapsă, bărbatul a spus că urmează un tratament pentru depresia severă de care suferă. „Abia de o lună şi jumătate, şi-a reluat activitatea şi cursul normal al vieţii, astfel că predarea bruscă a acestuia l-ar afecta şi mai mult, putând recidiva starea de depresie. Acesta locuieşte împreună cu mama sa, fiind îndeaproape supravegheat de aceasta, aşa încât apreciază că nu există niciun risc de sustragere până la predarea efectivă, în cazul în care instanţa ar dispune acest lucru”, a spus avocatul lui, conform ziaruldeiasi.ro.

Judecătorii nu au fost impresionaţi de cerinţa lui Gheorghiţă, aceştia spunând chiar că menţinerea sa într-o stare de incertitudine i-ar putea agrava depresia de care susţine că suferă. Astfel, magistraţii au hotărât introducerea ieşeanului în arest, până când acesta va fi predat autorităţilor irlandeze. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

„Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, furt şi şantaj

 

„Paşaportul” COVID: tot ce trebuie să ştii. Ce este „Travel Pass”, aplicaţia de care vei avea nevoie pentru a putea urca în avion

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite