Încep fricţiunile din PSD şi în teritoriu. Cel mai influent primar din Iaşi cere demisia liderului de partid din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Mihalache, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi şi considerat cel mai influent edil în mediul rural, a solicitat, marţi, 28 mai, demisia liderului PSD Iaşi, Maricel Popa.

Primarul comunei Schitu Duca a susţinut o conferinţă de presă în sediul PSD Iaşi în care l-a acuzat în mod direct pe Maricel Popa, liderul filialei judeţene, de rezultatele „dezastruoase” ale PSD din judeţul Iaşi. 

Social-democraţii au obţinut în judeţ în jur de 20 de procente, sub media naţională, în timp ce în municipiul PSD a obţinut susţinerea a 15% din votanţi.

„Cei care au pierdut alegerile să îsi asume şi să se retragă în mod onorabil pentru ieşeni. Fac referire la preşedintele PSD, Maricel Popa, pentru o campanie dezastruoasă”, a spus Mihai Mihalache, care a spus şi că nu este de acord cu numirea pe listele pentru alegerile europarlamentare a lui Tudor Ciuhodaru.

"Maricel Popa cu 14% nu poate pregăti alegerile prezidenţiale din toamnă. Trebuie un suflu nou în organizaţia PSD Iasi", a spus Mihalache. Acesta a spus că inclusiv primarul Iaşului, Mihai Chirica, ar putea să se reîntoarcă în PSD. 

Chirica a declarat însă că nu e interesat: „Nu cred în aceste chemări pentru că PSD nu s-a reformat prin plecarea lui Dragnea, dimpotriva, mai sunt foarte multe lucruri de rezolvat acolo.”

Maricel Popa a reacţionat la acuzaţiile aduse de Mihai Mihalache printr-un comunicat de presă: „Nu mă mai miră nimic din declaraţiile primarului de la Schitu Duca. Nu sunt de acord cu modul în care Mihai Mihalache înţelege să îşi exprime nemulţumirile sau oportunităţile politice ulterioare. În PSD Iaşi nu mai este nevoie de ură şi dezbinare. Vrem să formăm o echipă cu toţi cei care sunt interesaţi de binele partidului şi nu, doar, de bunăstarea personală. Vrem să creăm un grup puternic capabil să facă faţă competiţiilor electorale care vor urma. Oamenii s-au săturat de circ şi scandal politic. Dacă îmi aduc bine aminte primarul de la Schitu Duca este recomandat mai degrabă de acest gen de comportament, fiind în permanent conflict cu toţi cei care au condus la un moment dat această organizaţie. În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare. Bineînţeles că  vom efectua analizele necesare, vom trage concluziile de rigoare şi vom puncta soluţiile care se desprind, pentru că trebuie să mergem mai departe. Sigur că scorul politic obţinut nu ne mulţumeşte, dar să nu uităm că Iaşul va avea un reprezentant  la Bruxelles”. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite