În prag de iarnă, un preot ieşean a primit trei tone de cartofi pentru nevoiaşi. Proviziile au ajuns la 150 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
155 de copii au primit provizii pentru iarnă       FOTO Facebook/Dan Damaschin
155 de copii au primit provizii pentru iarnă       FOTO Facebook/Dan Damaschin

Localnicii din comuna suceveană Horodnicu de Sus au donat trei tone de cartofi pentru mai multe familii numeroase din judeţul Iaşi.

Familiile numeroase pe care le sprijină preotul ieşean Dan Damaschin au primit un nou ajutor: trei tone de cartofi din beciurile bucovinenilor din Horodnicu de Sus au ajuns în judeţul Iaşi, în casele părinţilor cu mulţi copii.

Damaschin a fost sprijinit de preoţii slujitori din bisericile din comuna suceveană care şi-au îndemnat sătenii să doneze din proviziile lor pentru familiile pe care le ajută preotul ieşean.

„An de an, părinţii strângeau cartofi de la credincioşii care aveau o recoltă bogată şi mergeau cu proviziile la centrele de plasament, la părintele Nicolae Tănase sau în alte părţi, unde ştiau că este nevoie. Pe mine m-au sunat ieri şi mi-au spus «părinte, venim la Iaşi». Ne-au adus trei tone de cartofi pe care le-am distribuit la 30 de familii care au împreună 155 de copii”, a precizat Dan Damaschin. 

Campaniile părintelui Damaschin

Preotul misionar Dan Damaschin de la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi este cunoscut pentru numeroase acte de caritate realizate, în ultimii 12 ani, pentru familiilor nevoiaşe din judeţul Iaşi.

cartofi damaschin facebook

În luna octombrie, Damaschin a început construcţia unei case, pe strada Cicoarei din Iaşi, în care să adăpostească şapte mame cu copii care cerşesc pe străzi.

image

În septembrie, preotul misionar a pregătit pentru începerea anului şcolar 1.000 de copii nevoiaşi din comunele judeţului Iaşi. Damaschin s-a îngrijit să le ofere elevilor sărmani haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.

damaschin ghiozdane noi foto facebook

În iulie, preotul le-a oferit surpriza vieţii mai multor elevi sărmani din judeţul Iaşi. Peste 120 de şcolari au văzut pentru prima dată Marea Neagră datorită preotului Damaschin şi donatorilor săi care le-au oferit o tabără de o săptămână în staţiunea Mamaia.

image

Persoanele interesate să sprijine proiectele sociale ale preotului ieşean îl pot contacta la numărul de telefon 0744. 798. 610 sau îi pot scrie pe pagina personală de Facebook.

Citeşte şi:

Sărmanii copii români care au văzut marea la 15 ani. „Înainte credeam că se uneşte cu cerul şi că restul e doar nisip“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite