Iaşi: Fasole cu cârnaţi şi concert cu Alexandra Stan şi Horia Brenciu de 24 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au stabilit programul manifestărilor pentru ziua de 24 ianuarie, dedicate împlinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor. Ieşenii se vor bucura de concerte de muzică folclorică, dance, dar şi de bucatele tradiţionale pregătite de municipalitate.

Seria evenimentelor va debuta la ora 9.00, în Piaţa Unirii cu un moment folcloric susţinut de artiştii Sofia Vicoveanca, Elisabeta Turcu, Veta Biriş şi soţii Rednic.

După citirea Proclamaţiei „România s-a născut la Iaşi“ de către actorul Daniel Busuioc şi după ceremonialul religios, oficialii prezenţi în Piaţa Unirii vor ţine discursurile. Până acum, şi-au confirmat prezenţa preşedintele Traian Băsescu, liderii politici Victor Ponta şi Crin Antonescu, precum şi majoritatea miniştrilor.

5.000 de euro pentru concertele din 24 ianuarie

La ora 10.40, va începe ceremonialul depunerii de coroane la monumentul Alexandru Ioan Cuza, după care va urma defilarea Gărzii de Onoare şi Hora Unirii.

Masa tradiţională de pe strada Lăpuşeanu va începe la ora 12.00 şi va dura până la 14.00. Organizatorii au pregătit 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, care vor fi împărţite gratuit împreună cu colaci şi un pahar de vin fiert. Masa organizată în faţa Cinematografuluu Tineretului a fost pregătită de reprezentanţii Garnizoanei din Copou şi ai Direcţiei de Asistenţă Comunitară.

Ceremonialul tradiţional al Retragerii cu torţe va începe la ora 17.45, pe bulevardul Ştefan cel Mare, la care 100 de militari vor mărsălui cu torţe aprinse.

Spectacolul de muzică uşoară va începe pe esplanada Palatului Culturii, la ora 18.00 şi timp de două ore ieşenii îi vor asculta pe Alexandra Stan şi Horia Brenciu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite