FOTO VIDEO Imagini inedite cu alaiurile de sărbători care au colindat pe străzile Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă” FOTO Facebook Maricel Popa
Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă” FOTO Facebook Maricel Popa

La cea de-a 50-a ediţie a Festivalul folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă” de la Iaşi au participat alaiuri din ţară şi străinătate.

Ieşenii au primit duminică 20 de alaiuri din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Iaşi, Maramureş, Suceava, Vaslui, Tulcea, din Republica Moldova şi regiunea Cernăuţi – Ucraina. Peste 500 de participanţi au luat parte la Parada Festivalului pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ştefan cel Mare şi Sfânt, Piaţa Unirii, str. Lăpuşneanu, Piaţa „Mihai Eminescu”. Ulterior, alaiurile s-au oprit la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, unde au susţinut un spectacol.

Potrivit organizatorilor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, la festival auvenit Colindătorii din Monor – Bistriţa-Năsăud, Colindătorii din Măguri-Răcătău – Cluj, Alaiul „Capra” de la Butea – Iaşi, Alaiul „Căiuţii” de la Fântânele – Iaşi, Alaiul „Berbecii” de la Fântânele – Iaşi, Alaiul „Cerbul” de la Oboroceni – Heleşteni, Iaşi, Alaiul de obiceiuri din Mirosloveşti – Iaşi, Alaiul de colindători din Mogoşeşti – Iaşi, Alaiul „Cerbul” de la Pârcovaci – Hârlău, Iaşi, Alaiul „Ursul” de la Bădeni – Scobinţi, Iaşi, Alaiul „Cerbul” de la Sticlăria – Scobinţi, Iaşi, Alaiul „Pluguşorul cu felinar” din Tătăruşi – Iaşi.


* Sursa video Facebook Constantin Ciofu

Totodată, în capitala Moldovei au mai ajuns Alaiul de colindători din Strâmtura – Maramureş, Alaiul de obiceiuri din Vama – Suceava, Alaiul de obiceiuri din Volovăţ – Suceava, Alaiul de colindători din Pogoneşti – Vaslui, Grupul de colindători din Jijila – Tulcea, Grupul de colindători de la Cricova – Republica Moldova, Alaiul „Căiuţii” din Mihoreni – raionul Herţa, Ucraina, Grupul de colindători „Ţărăncuţa” din Marşinţi – raionul Noua Suliţă, Ucraina. Evenimentul a fost susţinut financiar de Consiliul Judeţean Iaşi.


* Sursa FOTO Facebook Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Citeşte şi:

FOTO VIDEO „Arhiva vie“, o colecţie de documente despre viaţa satului, prezentată în premieră naţională

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri