FOTO VIDEO Doroftei, de gât cu Cordunenii. Cum s-au fotografiat oficiali de la Federaţia de Box cu cel mai periculos interlop din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, dar şi fostul boxer de performanţă Marcel Boboc, membru în Consiliul de Administraţie al aceleiaşi instituţii, apar într-o fotografie alături de cel mai temut interlop ieşean, Costel Corduneanu. Pentru Boboc, interlopul moldovean este "frăţiorul mai mare".

Doi dintre cei mai importanţi oameni din boxul românesc Leonard Doroftei şi Marcel Boboc, oficiali în cadrul Federaţiei Române de Box (FRB), apar într-o fotografie alături de cunoscutul interlop ieşean Costel Corduneanu.

Imaginea cu pricina, realizată recent, la Iaşi, a fost postată pe un profil de Facebook atribuit interlopului moldovean fiind realizată după o gală de box de anul acesta de la Iaşi.

Preşedintele FRB, fostul campion mondial Leonard Doroftei, nu a negat legătura cu interlopul Costel Corduneanu, cu care susţine că are “amintiri frumoase” din timpul vieţii sportive. „Fotografia este recentă, a fost făcută la o Gală de box de la Iaşi. Nu am discutat prea mult. «Salut, salut, ce faci». Mi-am făcut poze cu toată lumea şi şi-a făcut şi el. Eu îl cunosc ca sportiv, îl cunosc ca om care a luptat, care a avut rezultate. Atât pot eu spune despre Corduneanu. Ce spun alţii, sunt lucruri pe care le ştiu ei. Eu spun ce ştiu”, a spus Doroftei.

Marcel Boboc, către Corduneanu: “Frăţiorul meu”

Şeful FRB a mai arătat că nu are o legătură strânsă cu interlopul ieşean cu care doar se salută atunci când se întâlnesc. „După ce m-am întors din Canada am auzit despre discuţiile astea cu clanuri, cu nenorociri, cu nebunii”, a mai spus Doroftei.

image

O legătură mult mai strânsă cu liderul clanului Corduneanu pare a o avea impresarul Marcel Boboc, membru cu drept de vot în Consiliul de Administraţie al FRB.

Tot pe Facebook, la o poză în care Costel Corduneanu apare alături de manelistul Florin Salam, Boboc îi spune lui Corduneanu că este “frăţiorul lui...cel mare.” (foto dreapta) La rândul său, interlopul îi răspunde oficialului din FRB: “Aici voi fi mereu, Marcele. Eşti ca un frate lângă mine şi la greu şi la bine.”

Corduneanu, coleg de generaţie cu Doroftei

Înainte de a conduce cel mai cunoscut clan interlop din zona Moldovei, Costel Corduneanu a făcut sport de performanţă. A reprezentat România la două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

image

În 1992, la Atlanta, Corduneanu a obţinut locul IX la lupte libere. La Barcelona, ieşeanul s-a clasat pe locul XIV. În prealabil, fusese campion mondial la cadeţi şi vicecampion european.

Leonard Doroftei îşi aminteşte despre perioada în care era coleg cu cel care avea să devină unul dintre cei periculoşi oameni din România.

„Multe cantonamente le-am făcut împreună, ei cu luptele, noi cu boxul. Îl cunosc de peste douăzeci de ani. Avem amintiri frumoase, am fost la două olimpiade împreună. Dacă am fost colegi să nu crezi că am fost împreună. Ne întâlneam mai seară de seară, pe holuri, pe la cantină sau mai stăteam de vorbă pe afară”, a mai spus Leonard Doroftei.

Săraci în faţa judecătorilor, aruncă cu banii la manelişti

În luna martie a acestui an, Costel Corduneanu a fost lăsat de judecătorii Tribunalului Maramureş să plece din Iaşi după ce i-a convins că are nevoie de bani pentru a-şi întreţine familia. Costel a depus la dosar un contract de muncă încheiat între el şi o firmă din Suceava. Potrivit documentului, liderul grupării are un salariu brut de 720 de lei.

Conform fişei postului, locul de desfăşurare a muncii este în punctele de lucru ale societăţii, în judeţele Iaşi, Suceava, Bihor, Arad, Cluj. Corduneanu are sarcina de a participa la încheierea de contracte şi la negocieri între firma sa şi alte societăţi. Costel Corduneanu a mers şi mai departe, susţinând, în faţa judecătorilor, că are nevoie disperată de acel loc de muncă şi de cei 720 de lei pe lună, altminteri nu ar putea să îşi întreţină soţia şi cei doi copii. „Inculpatul este singurul întreţinător al familiei, soţia sa nedesfăşurând niciun fel de activitate remunerată. Tribunalul apreciază că cererea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu obligarea de a nu părăsi ţara este justificată”, au menţionat judecătorii din Maramureş.

image

Din fotografiile de pe Facebook (dreapta sus), însă, lucrurile par a sta diferit. Costel Corduneanu apare în mai multe poze alături de manelişti celebri. La o petrecere a fraţilor Corduneanu, postată pe YouTube, acelaşi Costel Corduneanu care i-a convins pe judecători că are nevoie de bani nu se zgârceşte la bani când îi cere dedicaţii manelistului Florin Salam. (video mai jos)

Cine sunt Cordunenii

Fraţii Corduneanu sunt inculpaţi într-unul dintre cele mai cunoscute dosare de mare criminalitate din ţară, aflat în prezent pe rolul Tribunalului Maramureş. La momentul trimiterii dosarului în instanţă, rechizitoriul lor era cel mai mare, ca volum, din istoria DIICOT Iaşi: 900 de pagini. Întreg probatoriu din dosarul de urmărire penală era de 9.000 de pagini. Faptele de care erau acuzaţi fraţii Corduneanu şi locotenenţii lor erau numeroase, de la şantaj sau furt, până la infracţiuni bancare, trafic de persoane sau constituirea unui grup infracţional.

image

Procurorul ieşean Vasile Chifan, cel care a instrumentat dosarul, a scris în rechizitoriu că gruparea de tip mafiot s-ar fi coagulat în 2003, în jurul fratelui, Costel (43 de ani). Gruparea funcţiona pe mai multe paliere, iar toate deciziile importante erau luate de Costel Corduneanu. Fraţii săi, Adrian Corduneanu, Vasile Călin, Gheorghe Rusu, Bogdan Tofan, Petronela Tiugă, precum şi vărul lor, Iulian Bogdan, făceau parte din structura decizională, ocupându-se fiecare de diferite “afaceri”. Adrian Corduneanu, de exemplu, s-ar fi ocupat de punerea pe picioare a reţelei care a obţinut credite bancare de aproximativ 500.000 de euro, cu acte false. Nu mai puţin de 38 de persoane din acea reţea, majoritatea oameni sărmani, folosiţi ca paravan, sunt trimise în judecată într-un dosar distinct aflat pe rolul Tribunalului Iaşi.

Citeşte şi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite