FOTO Femeia moartă de la silicoane, concubina unui interlop temut din Iaşi, înmormântată cu alai, preoţi şi manelişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inmormantare iasi

Mariana Ciubotariu, tânăra moartă la 28 de ani din cauza complicaţiilor apărute după o operaţie de mărire a sânilor, a fost condusă la groapă de sute de persoane, majoritatea de etnie rromă, printre care şi interlopi temuţi în Iaşi.

Sute de ţigani au stat de miercuri seară, 6 februarie, la căpătâiul femeii de 28 de ani, cunoscută în rândul apropiaţilor cu porecla de “Păroasa”.

Alţi apropiaţi ai familiei s-au adunat de la primele ore ale dimineţii la casa familiei Tănase situată la o aruncătură de băţ de sediul Poliţie Municipale din Iaşi.

Muzica de jale a vuit în continuu, oprindu-se doar când cei cinci preoţi tocmiţi de familie au cântat melodiile bisericeşti specifice datinii înmormântării.

La funeralii au venit mai mulţi membri ai lumii interlope din Iaşi. Printre ei a putut fi zărit şi temutul Costel Corduneanu, care a stat preţ de câteva zeci de minute lângă dricul în care a fost aşezat sicriul, un sicriu alb, înconjurat de flori care de care mai colorate.

În jurul prânzului, cortegiul funerar a plecat de acasă înspre Cimitirul Eternitatea, situat în marginea oraşului.

Pe drum, lăutarii tocmiţi de familie au cântat mai multe melodii de jale dedicate Păroasei. Una dintre ele a fost o dedicaţie de la concubinul ei, Belgian Tănase, care nu a fost prezent la înmormântare fiind dat în urmărire generală. Interlopul i-a cerut iertare soţiei prin intermediul melodiei. Când lăutarii se opreau din jelit, preoţii reluau cântecele bisericeşti.

Cei şase copii ai Marianei Ciubotariu, dar şi mama fraţilor din clanul Tănase, Olga, au stat lângă sicriu din dric de la plecarea de acasă până la cimitir.

Cortegiul funerar a blocat traficul pe mai multe străzi. La un moment dat, până şi un tramvai a fost nevoit să încetinească şi să meargă în spatele cortegiului. Mai mulţi poliţişti din Iaşi au supravegheat zona. Familia Tănase a avut autorizaţie de la Primărie pentru a-şi conduce ruda la mormânt pe străzile oraşului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite