Fostul ministru Fenechiu, mită de 620.000 de euro de la două societăţi. Baronul, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani

0
0
Relu Fenechiu este cercetat într-un nou dosar FOTO Adevărul
Relu Fenechiu este cercetat într-un nou dosar FOTO Adevărul

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au pus sub învinuire, în cursul zilei de joi, pe Relu Fenechiu, fost ministru al transporturilor, pe care îl acuză de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Relu Fenechiu a fost chemat în cursul zilei de joi, 23 iunie, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile. Potrivit unui comunicat de presă al procurorilor, în perioada 2012-2014, Relu Fenechiu, în calitate de deputat în Parlamentul României, ar fi cerut de la o firmă de software 15% din valoarea a două contracte semnate de Ministerul Justiţiei şi o societate farmaceutică cu respectiva firmă de IT. Cele două contracte aveau o valoare de 14,7 milioane de lei, fără TVA şi 1,8 milioane de euro, societatea farmaceutică având ca acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii.

„Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment. Pentru acest «ajutor», suspectul a primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro”, au precizat reprezentanţii.

Aceştia au mai arătat că pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor, între cele două societăţi şi firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajaţii acesteia din urmă.

În prezent, Relu Fenechiu se află în puşcărie executând o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri