Florin Cîţu a declarat, la Iaşi, că aşteaptă ajutorul Băncii Naţionale pentru a tempera dinamica inflaţiei. „M-am uitat la produsele alimentare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Florin Cîţu a declarat la Iaşi că speră ca Banca Naţională Română să intervină pentru a reuşi să tempereze creşterea preţurilor.

Premierul Florin Cîţu şi-a manifestat vineri, la Iaşi, încrederea că Banca Naţională a României va găsi o soluţie pentru a tempera dinamica inflaţiei. De asemenea, acesta a adăugat faptul că investiţiile în economie au crescut, ajungându-se la cifre record.

"Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei, dar tot astăzi avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare", a declarat Florin Cîţu. 

Florin Cîţu se află într-o vizită oficială la Iaşi. pentru a-şi prezenta candidatura la preşedinţia PNL. Acesta a fost aşteptat şi de mai mulţi protestatari, Cîţu răspunzându-le că la finalul acestei luni vor vedea un partid unit. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cifrele care dau fiori: cât de mult îi costă pe români utilităţile faţă de vecinii din regiune. „Când aţi terminat de căscat gura la saga politică, uitaţi-vă la dezastru”

Primul tramvai nou pe străzile din Iaşi, după 45 de ani. De ce a stârnit critici investiţia VIDEO

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri