Expertizele îngroapă dosarul Scânteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La opt luni de la tragedia feroviară, ancheta nu a fost încă finalizată, iar rudele victimelor nu îşi pot primi daunele solicitate.

Familiile celor 13 pasageri care au decedat pe 14 august 2009 în accidentul de la trecerea de la nivel cu calea ferată din Scânteia şi cei doi supravieţuitori mai au de aşteptat până vor afla dacă primesc sau nu daunele morale şi materiale solicitate. Pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi nu au finalizat încă ancheta, asiguratorul „microbuzului morţii“ nu poate să decidă cu ce sumă va despăgubi rudele.


La opt luni de la accident, anchetatorii au decis că se impune efectuarea expertizei dispozitivului automotorului care înregistrează viteza şi numărul de kilometri parcurşi. „Doamna procuror a solicitat o expertiză a tahografului automotorului, care va fi efectuată de Laboratorul Interjudeţean de Expertize  Criminalistice Iaşi. Am rugat experţii să efectueze această lucrare cu celeritate“, a declarat Iulian Ispir, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Pe de altă parte, rudele victimelor de la Scânteia consideră că ancheta în acest dosar durează prea mult.

„Nu ştim de ce durează atât de mult. Tot ne interesam de dosar, dar încă nu am primit un răspuns clar“, a declarat Elena Meşteru, sora lui Ilie, unul dintre cei doi supravieţuitori. Pe 14 august, un microbuz cu pasageri a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă. În urma tragediei feroviare procurorii au demarat o anchetă.


Astfel, s-a început urmărirea penală împotriva lui Ionel Dumitriu şi Constantin Scântei, cei doi patroni ai firmei care deţineau microbuzul, pentru vătămare corporală din culpă, fals intelectual şi uz de fals şi nerespectarea regimului de transport public rutier. De asemenea, a fost efectuată şi o expertiză tehnică a maşinii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite