Elev de 17 ani mort la o școală de vară din Iași. Conform medicilor, energizantele și țigările i-au provocat un infarct

0
Publicat:

Un elev în vârstă de 17 ani, care a venit la o școală de vară organizată de una dintre universitățile din Iași, a murit după ce a suferit un infarct. Conform medicilor, acesta a fumat foarte mult și a consumat mai multe băuturi energizante.

Ambulanță Iași SURSĂ Arhiva Adevărul
Ambulanță Iași SURSĂ Arhiva Adevărul

Un echipaj de urgență a fost solicitat la fața locului dar medicii nu au mai putut decât să declare decesul.

Un student a început manevrele de resuscitare

Cadrele medicale au răspuns apelului venit prin 112 și au mers la fața locului. Acolo, l-au găsit pe tânărul în vârstă de 17 ani, care suferise un infarct. Până la sosirea echipajului medical, un student a început manevrele de resuscitare.

,,Un apel prin 112 ne-a anunțat despre un tânăr în vârstă de 17 ani, aflat într-o tabără de vară în Iași, într-un cămin studențesc. Acesta era inconștient. La fața locului s-a deplasat un echipaj de terapie intensivă SMURD, care a găsit tânărul în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au fost începute de către un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect făcut de acel tânăr. S-a continuat resuscitarea avansată, pacientul fiind în fibrilație ventriculară inițial de stop cardio-respirator, ulterior de asistolă", a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

Medicii nu l-au putut salva

În ciuda eforturilor făcute timp de o oră de cadrele medicale și de studentul ieșean pentru resuscitarea tânărului, acesta nu a mai putut fi salvat, doctorii fiind nevoiți să declare decesul pacientului. Totodată, medicii au aflat că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze și fumase, în noapte respectivă, două pachete de țigări.

,,S-a declarat decesul, s-a anunțat Poliția, iar cazul va fi evaluat post-mortem de către IML. Din anamneză, din declarațiile colegilor care se aflau la locul intervenției, pentru că întotdeauna căutăm cauze potențial reversibile ale stopului cardio-respirator astfel încât să putem să facem și un tratament etiologic în timpul resuscitării, s-a evidențiat că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze, și fumase în noaptea respectivă două pachete de țigări", adaugă dr. Diana Cimpoeșu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite