După 10 ani de aşteptare, pacienţii primesc un nou tratament la un mare spital din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii cu afecţiuni respiratorii pot primi din nou tratament cu aerosoli cu apă sulfuroasă la Spitalul de Recuperare din Iaşi. Instalaţia nu mai putea fi folosită de mai bine de un deceniu deoarece nu se găsea o sticlă rezistentă la apa sulfuroasă.

Veşti bune pentru miile de perssoane din zona Moldovei care suferă de afec'iuni respiratorii acute sau cronice. După zece ani în care a fost închisă, staţia de tratament cu aerosoli cu apă sulfuroasă de la Spitalul de Recuperare din Iaşi este din nou funcţională.

Aceasta a fost repusă în funcţiune cu ajutorul profesorului Corneliu Oniscu de la Universitatea Tehnică ‘’Gh. Asachi’’ din Iaşi, care a proiectat o sticlă rezistentă la apa sulfuroasă. De altfel, acesta era motivul pentru care staţia a fost închisă timp de un deceniu, iar bolnavii nu au avut acces la un tratament atât de benefic pentru ei.

Conducerea spitalului spune că s-au realizat noi proiecte şi instalaţii, s-au adus echipamente noi şi consumabile. Personalul urmează să fie instruit, iar în cel mai scurt timp staţia va fi dată în funcţiune. 

‘’Am reuşit după mulţi ani să punem în funcţiune această staţie de aerosoli. A fost nevoie de o nouă proiectare, de noi instalaţii. Până acum nu se găsea niciun furnizor al cestor echipamente şi consumabile. Instalaţia a fost pusă în funcţiune cu spijinul domnului profesor Corneliu Oniscu. Urmează să instruim personalul’’, spune Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iaşi. 

Medicii specialişti spun că tratamentul cu aerosoli cu apă sulfuroasă are efecte benefice rapide în rândul bolnavilor cu afecţiuni respiratorii acute şi cronice.

Vă mai recomandăm:

Sistem unic de recuperare cardiacă pentru bolnavii de inimă la un spital din Iaşi

FOTO Medicină SF la cel mai mare spital de recuperare din Moldova. Sute de pacienţi paralizaţi se înghesuie la robotul-minune care le redă mersul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite