Destinul crunt al unei familii. Ca să încerce să-şi salveze copilul bolnav de cancer, o mamă a renunţat la tratamentul ei pentru ciroză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AMA - zambet de copil
FOTO AMA - zambet de copil

O familie din Bacău trăieşte o dramă greu de suportat şi de descris. Mama a fost diagnosticată cu ciroză, dar nu poate urma tratamentul dat de doctori pentru că fiul ei de 14 ani suferă de cancer şi foloseşte toţi banii pentru a-l ajuta.

Vasile Valentin a fost diagnosticat cu tumoră de femur stâng şi anul trecut a fost operat. Starea băiatului nu s-a îmbunătăţit însă, pentru că apoi medicii au constatat că acesta are şi metastaze pulmonare şi acum este internat în compartimentul de Îngrijiri Paliative a Institutului Regional de Oncologie Iaşi.

La ceva timp după ce Valentin s-a îmbolnăvit, şi mama sa a început să se simtă rău. În urma unor investigaţii, femeia a fost diagnosticată cu ciroză. Nu şi-a permis însă să înceapă tratamentul, pentru că toţi banii pe care îi are familia sunt folosiţi pentru a-i oferi băiatului îngrijirile necesare. De asemenea, mama trebuie să-i poarte de grijă şi fetei sale de 16 ani, care este mută.

O asociaţie ieşeană, AMA - Zâmbet de copil, a început o campanie de strângere de fonduri pentru ei şi încearcă să facă posibilă atât tratarea femeii, cât şi pe cea a băiatului.

„Mama lui Valentin este şi ea grav bolnavă, are „ciroză umeda", nu urmează tratamentul prescris de medici pentru că nu are bani să îşi ia reţetele şi îmi spune că e mai important copilul. Azi am fost la ei, sunt internaţi la Îngrijiri Paliative, iar Valentin îmi spunea că îl doare rău, îi curgeau lacrimile, dar nu voia să îl vadă mama lui. Ştie că şi ea e grav bolnavă şi nu vrea să o supere, îmi spunea să îi salvez mama. Oare ce e în sufletul acestui puiuţ, ce e în sufletul acestei mame?”, au precizat membrii asociaţiei, într-o postare pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii asociaţiei au reuşit să le dăruiească până acum haine de schimb, produse de igienă, dar şi un laptop pe care Valentin şi-l dorea mult şi pe care mama nu ar fi avut posibilitatea să îl cumpere. De asemenea, din donaţiile adunate până acum, aceştia i-au asigurat mamei o parte din tratament.

„Mama Valentina e speriată, nu a dormit în ultimele zile, se teme de momentele ce vor urma pentru că puiul ei de 14 ani e conştient de gravitatea bolii şi îi vorbeşte despre moarte. E tragic să îţi vezi copilul într-o astfel de situaţie şi să nu îl poţi ajuta”, au mai spus membrii asociaţiei AMA.

Cei care vor să-i ajute pe cei doi pot să doneze la CEC Bank, în contul Asociaţiei AMA- Zâmbet de copil, cu specificaţia „pentru Valentin”. Donaţiile în lei se pot face în contul RO18CECEIS0130RON1151240, iar cele în euro în contul RO69CECEB000C1EUR0305939.

Citiţi şi:

„Satul Alzheimer”, locul unde bolnavii pot depăşi suferinţa. „Vrem să creăm un nivel ridicat de normalitate pentru pacienţi“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite