Deschidere de an universitar cu fast, la Iaşi. Alături de toţi rectorii este aşteptat preşedintele României, Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorii tuturor celor cinci universităţi de stat ieşene vor fi prezenţi luni, 1 octombrie, în Sala Mare a Teatrului Naţional, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis.

La iniţiativa  rectorului Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, Dan Caşcaval, cele cinci universităţi de stat din Iaşi vor marca debutul de an universitar comun în prezenţa şefului statului. În sala Teatrului Naţional, de la ora 11.00, vor fi prezenţi profesori şi studenţi de la toate universităţile ieşene, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Iaşi.

„Am avut în luna martie prima discuţie cu domnul Preşedinte referitoare la o posibilă participare a Excelenţei Sale la evenimentele organizate de universitatea noastră cu ocazia deschiderii anului universitar şi aniversării a 205 ani de învăţământ ingineresc în limba română, prin şcoala tehnică din principatele române. Discuţia a avut loc după prezentarea la Palatul Cotroceni a proiectului TUIASI «205 ani de la prima clasă de inginerie în limba română», care a fost inclus între proiectele dedicate Centenarului susţinute de către Preşedinţia României. Ulterior, am transmis invitaţia oficială de participare la cele două evenimente şi am fost onoraţi şi bucuroşi să primim răspunsul pozitiv“, a transmis prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.


Pe lângă evenimentul de la Teatrul Naţional, universităţile organizează şi ceremonii separate. Potrivit organizatorilor, de la ora 13.00, preşedintele va merge în Copou, în Aula „Carmen Sylva“ de la TUIASI, unde va asista la festivităţile Politehnicii ieşene care marchează împlinirea a 205 ani de la prima clasă de limbă română înfiinţată la Iaşi de Gheorghe Asachi în 1837.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ va avea o manifestare organizată în acest sens de la ora 14.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu“, de la aceeaşi oră, şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi a anunţat un eveniment în Sala Eduard Caudella. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ va marca propria festivitatea de la 17.30, în Aula „George Emil Palade“ a universităţii. Cei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi au început deja cursurile de două săptămâni.


Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite