Cum s-au jucat doctorii din Iaşi cu viaţa unui student. Medicii îl tratau pentru toxiinfecţie alimentară, iar bolnavul a ajuns în sala de operaţie cu peritonită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un student din Iaşi a fost plimbat de la un spital la altul şi a fost trimis acasă cu un diagnostic greşit, timp în care a făcut o peritonită. Bolnavul a fost tratat pentru o toxiinfecţie alimentară, cu toate că avea apendicele inflamat. După câteva ore, pacientul a fost operat de urgenţă pentru o peritonită locală.

În cursul zilei de miercuri, Marian Aniţei, student al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, a acuzat dureri abdominale. Potrivit „Ziarului de Iaşi”, studentul a sunat la ambulanţă în jurul orei 10.30, însă a fost nevoit să meargă la Spitalul „Sf. Spiridon” cu un taxi pentru că SAJ nu avea nicio maşină disponibilă pentru intervenţie.

„Resursele noastre ar trebui dublate ca să încerci pe cât posibil să faci faţă valurilor de solicitări. Resursele scad, maşinile se casează, însă în 2015 nu am primit nicio maşină nouă. Şi, la cum se preconizează, nu vom primi nici în 2016“, a declarat Nicolai Pralea, asistent medical principal al SAJ şi purtător de cuvânt.

Medicul urgentist care l-a consultat i-a transmis bolnavului să meargă la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” pentru că ar fi o afecţiune de natură infecţioasă.

„La Urgenţe, domnul doctor de acolo nici măcar nu a aşezat pacientul pe un scaun. A stat în picioare, faţă în faţă, l-a întrebat dacă a vomitat şi dacă a avut diaree, Marian a răspuns că da, şi domnul doctor ne-a trimis la Infecţioase, că, a zis, «nu e problema noastră». Am insistat să îi spun că are dureri în partea dreaptă, că îl poate palpa să vadă dacă este cumva vorba de o apendicită”, a explicat o rudă a pacientului.  

Cel de-al doilea medic care l-a consultat pe Marian i-a prescris Furazolidon şi Smecta, pentru diaree, şi i-a recomandat să se interneze, dar numai pentru investigaţii mai detaliate. „I-a dat Smecta când Marian avea apendicită, care a şi pocnit până la urmă şi a dat în peritonită. Normal că am refuzat internarea: de ce să stăm la Boli Infecţioase să luăm Furazolidon şi Smecta, când avea nevoie de un consult de apendicită, să vedem în ce stare e apendicele? Medicul mi-a spus, dacă tot mergem acasă, să îi fac orez fiert, ca să îi treacă burta“, a mai relatat tânăra care l-a însoţit pe student la spitale.

În cele din urmă, bolnavul a revenit în căminul studenţesc în care locuia, însă în scurt timp i s-a făcut şi mai rău. După-amiaza, în jurul orei 15.30, o maşină SMURD l-a preluat pe pacient şi l-a transportat din nou în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Potrivit rudelor, medicii i-au terminat investigaţiile la ora 19.00, Marian fiind operat în cursul nopţii, la ora 22.00.
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite