Criminalii de „export” ai Moldovei. Trei bărbaţi de pe lista celor mai căutaţi asasini ai Italiei au fost arestaţi la Iaşi în ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi criminali vasluieni au fost arestaţi la Iaşi. Eu urmează să fie trimişi în Italia pentru a fi judecaţi. Sursă: Vremea Nouă
Cei doi criminali vasluieni au fost arestaţi la Iaşi. Eu urmează să fie trimişi în Italia pentru a fi judecaţi. Sursă: Vremea Nouă

Autorităţile ieşene au primit în ultimele două zile trei mandate europene de arestare, trimise din Italia, emise pe numele unor criminali cu sânge rece.

La doar o zi după ce unul dintre cei mai căutaţi asasini din Italia a fost capturat la Iaşi, oamenii legii din acest oraş au dat de urmă altor două persoane suspectate de omor. 

Andrei Pavel Ababei (19 ani) şi Nicolae Stoleru (31 de ani), originari din judeţul Vaslui, au fost arestaţi de Curtea de Apel Iaşi în cursul zilei de joi, 5 septembrie. Pe numele celor doi, autorităţile judiciare din Mantova (Italia) emisese mandate europene de arestare din data de 20 august.

Ababei şi Stoleru sunt judecaţi de Tribunalul Penal din Padova pentru omor, furt şi intrare ilegală, riscând până la 30 de ani de închisoare.  

“Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezultă că numiţii Ababei Andrei Pavel şi Stoleru Nicolae sunt judecaţi pentru faptul că în localitatea Tezzoglio  din Italia , împreună cu o altă persoană, profitând de noapte au acţionat într-un loc izolat, au atacat victima  Froldi Rodolfo şi i-au aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele după care cei trei atacatori au legat victima şi au obligat-o pe aceasta să le predea cheile casei unde aceştia au intrat pentru a sustrage bani şi alte obiecte de valoare. Victima a fost lăsată sub cerul liber unde a decedat ca urmare a loviturilor aplicate”, a menţionat Florin Căşuneanu, procuror-general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

A sufocat şi incendiat un italian

Joi, 4 septembrie, un alt criminal căutat de italieni a fost identificat şi arestat de autorităţile din Iaşi. Ioan Gabriel Bărbuţă, de 39 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de italieni pentru uciderea şi incendierea unui bătrân de 60 de ani.

Potrivit autorităţilor italiene, Bărbuţă a muncit în perioada premergătoare crimei la câţiva kilometri de casa victimei. El se ştia cu Guerrino Bissacco, la care mai lucra din când în când. Cu ocazia serviciilor prestate, românul a avut ocazia să cunoască şi locuinţa italianului în care a intrat în ziua crimei fără a fi observat.

Abominabila fapta s-a petrecut pe 6 iunie 2007, atunci când Bărbuţă a intrat în garajul lui Bissacco pentru a furaplăcuţele de înmatriculare de la maşina acestuia. Românul voia astfel să meargă cu maşina în localitatea Rovigo, la un club de noapte la care lucra iubita sa, pe care intenţiona să o răpească pentru a o duce în România.

Proprietarul italian a auzit zgomote şi a mers la garaj pentru a vedea ce se întâmplă. A dat atunci peste ieşeanul care demonta numerele de înmatriculare. Potrivit acuzării, în acel moment Bărbuţă, care şi-a dat seama că a fost recunoscut, l-a lovit pe bătrân cu o bâtă în cap după care l-a dus în dormitor unde l-a sufocat. Pentru a scăpa de probele incriminatorii, românul a dat foc casei şi a pus o butelia lângă trupul italianului. Ulterior s-a schimbat de haine şi a fugit fiind arestat zece zile mai târziu.
Probele interpretabile au făcut ca românul să fie achitat de către două instanţe şi implicit eliberat din arest. Acesta a venit ulterior la Iaşi, de unde a refuzat să se predea şi după ce a treia instanţă l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

CITEŞTE ŞI:

Criminalul care a îngrozit Italia. Un român condamnat la închisoare pe viaţă după ce a sufocat şi incendiat un italian a fost arestat la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite