Cartier învăluit în fum, mizerie şi miros de mititei. Vezi cum s-au distrat ieşenii la Festivalul Berii (FOTOGALERIE)
0Sute de ieşeni au ieşit cu mic cu mare la Sărbătoarea Berii care se desfăşoară pe malul Bahluiului. Grătarele încinse i-au atras pe trecători, însă comercianţii se plâng că vânzările s-au înjumătăţit faţă de anii trecuţi.
Fumul, micii care sfârâie pe grătare, mirosul de porumb fiert, colacii secuieşti şi frigăruiele i-au adunat pe ieşeni la mesele special amenajate pe malul Bahluiului, la Festivalul Berii.
VEZI MAI JOS CUM S-AU BUCURAT IEŞENII DE FESTIVALUL BERII

Corturile sunt aliniate pe malul Bahluiului

Chiar la intrare, copiii ţipă de bucurie

De buna lor dispoziţie se ocupă şi clovnii....

...dar şi doi ponei

Cei mari preferă să stea la mese

Preţurile înşirate le fac cu ochiul trecătorilor

Şi într-un final se decid asupra meniului

De departe, vedeta festivalului a fost....porcul

Alţii preferau doar să se plimbe

Sau să-şi etaleze siluetele

Bara de bătut covoare a devenit parcare pentru biciclete

Pescarii nu vor hamsii, ci „pradă“ proprie

Alţii, ca să fie în spirirul festivalului, au făcut un grătar peste drum.
Comercianţii spun că deşi preţurile sunt identice cu cele de anul trecut, numărul clienţilor s-a înjumătăţit.
„Nu mai are lumea bani. Este criză. Spre seară mai vine lumea, dar în timpul zilei nu merge deloc“, spune Ionuţ.
Preţurile practicate de comercianţi:
colac secuiesc: 5-10 lei
alune glazurate: 3 lei
turtă dulce: 5 lei
porumb fiert: 5 lei
mici: 2 lei
cârnaţi: 3 lei
aripioare: 4 lei
pulpe de pui: 4 lei
scăriţă de porc: 4 lei
piept de porc: 4 lei
ceafă de porc: 6 lei
frigărui: 5 lei
piept de pui: 5 lei
cartofi: 3 lei
hamsii: 5 lei
peşte macrou: 4 lei
pastramă de porc: 6 lei
palincă: 5 lei/paharul.