Brazii naturali au apărut în pieţele din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii mai pot negocia preţul brazilor
Ieşenii mai pot negocia preţul brazilor

Ieşenii care doresc să-şi împodobească locuinţele cu brazi naturali pot achiziţiona arborii din trei pieţe din Iaşi, Nicolina, Alexandru cel Bun şi cea din faţa Halei Centrale.

Află care sunt magazinele din Iaşi cu cele mai ieftine ornamente de Crăciun FOTOGALERIE

24 de societăţi din judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava şi Maramureş au obţinut avize de la Ecopiaţa, din subordinea Primăriei, pentru a vinde brazii. Aceştia pot fi comercializaţi la preţuri care variază între 50 de lei şi 250 de lei. Cei mai scumpi brazi sunt cei foarte înalţi, de câţiva metri care costă şi până la 500 de lei.

„Am mai eliberat şi 14 avize pentru coroniţe sau diverse produse din brad. Pe lângă aceştia s-au mai interesat şase proprietari de păduri pentru a veni să comercializeze brazi la Iaşi. Urmează să mai aducem brazi şi în pieţele din CUG şi Dacia", a spus Cristi Stărică, directorul Ecopiaţa.

Brazii artificiali, mai ieftini

Anul trecut, în pieţele ieşene s-au comercializat în jur de 5.100 de brazi, mai puţini cu 1.800 faţă de 2009. Cei mai mulţi brazi cvânduţi în timpul Sărbătorilor de iarnă de anul trecut s-au înregistrat în pieţele Alexandru cel Bun, Nicolina şi Hala Centrală.

Brazi naturali mai pot fi cumpăraţi şi de la Praktiker şi Carrefour, unde preţurile variază între 50 de lei şi 300 de lei. Cei artificiali însă pot fi achiziţionaţi de la toate magazinele cu produse de Crăciun din Iaşi. În funcţie de mărimea acestora şi calitate, preţurile sunt între 100 de lei şi 250 de lei. La Praktiker, de exemplu, un brad artificial costă 16,99 lei, cel de 24 centimetri, 26,99 lei, de 60 de centimetri sau 479,90 de lei de 180 centimetri cu 940 de ramuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite