Boschetarii, cazaţi pe timp de iarnă la Spitalul Socola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Triaj a Spitalului Socola Iaşi
Clădirea Triaj a Spitalului Socola Iaşi

Conducerea Spitalului de Psihiatrie din Iaşi se arată dispusă să găzduiască în sezonul rece 15 persoane fără adăpost. Această practică au adoptat-o în urmă cu câţiva ani, iar rezultatele au fost vizibile: numărul deceselor cauzate de frig în rândul boschetarilor a scăzut la un sfert.

Gest umanitar din partea conducerii Spitalului de Psihiatrie Socola! Managerul Călin Scripcaru susţine că va oferi un acoperiş deasupra capului şi o masă caldă pentru 15 persoane ale străzii.

„Este o convenţie tacită pe care o avem cu Direcţia de Sănătate prin care acordăm un fel de prim ajutor oamenilor fără adăpost în perioada de frig. Faptul că ei sunt fără identitate în marea lor majoritateface imposibilă decontarea serviciilor prestate pentru ei de către Casa de Sănătate. Acesta cazuri constituie o încărcare a cheltuielilor spitalului în ceea ce priveşte hrana şi utilităţile, dar nu este mare şi nu afectează serviciile acordate celorlalţi pacienţi", spune profesorul Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Psihiatrie din Iaşi.

Iaşi: Criza a triplat numărul pacienţilor de la Spitalul Socola (FOTO)

Iaşi: Taxă pe beţie şi liste de aşteptare la Spitalul Socola

Boschetarii din Iaşi caută cazare pe timpul iernii

Conducerea instituţiei medicale spune că datorită mobilizării în sezonul rece, numărul persoanelor fără adăpost care-şi pierd viaţa a scăzut extrem de mult.

„Faţă de anii anteriori, numărul deceselor cauzate de frig în rîndul acestor persoane a scăzut cam la un sfert prin această măsură. Sperăm ca în anii viitori acest act umanitar să fie preluat de serviciile de asistenţă socială, aşa cum e firesc din punct de vedere legal", mai spune profesorul Scripcaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite