Bolnavii de plămâni sunt trataţi în condiţii improprii la Iaşi. Medicii consultă într-o clădire de pe care se desprinde tencuiala, iar pacienţii stau în frig pentru că nu există sală de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii nu au nici măcar o sală de aşteptare în clădirea veche
Bolnavii nu au nici măcar o sală de aşteptare în clădirea veche

De aproape doi ani de zile, medicii care lucrau în ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie au fost mutaţi din cauza lucrărilor de renovare în secţia exterioară Paşcanu. Aici oferă consultaţii în clădiri vechi, degradate, care nu au nici măcar săli de aşteptare pentru bolnavi.

Imagini dezolante pentru bolnavii de plămâni care merg la consultaţii. Aceştia sunt văzuţi de medici în clădiri care au peste un secol şi jumătate vechime, cu pereţi scorojiţi, din care se desprind cărămizi şi bucăţi de tencuială. Cabinetele medicilor sunt mici şi dotate cu un mobilier vechi.

Cel mai greu le este însă bolnavilor, care nu au  o sală de aşteptare şi care în aceste condiţii, indiferent de vreme, trebuie să aştepte afară să le vină rândul la consultaţii.

Lunar, trec pragul acestor clădiri degradate aproape 3.000 de persoane cu afecţiuni la plămâni. Oamenii mărturisesc că spaţiul este impropriu şi că au un şoc când vin la consultaţii. 

‘’Nu-mi imaginam că în zilele noastre pot exista spaţii medicale în acest hal, să nu fie măcar o sală de aşteptare pentru bolnavi mi se pare incredibil. Stai în ploaie, în frig ca să te vadă un medic. În plus, aceste clădiri sunt foarte vechi, nu par consolidate şi pot constitui un pericol pentru pacienţi şi pentru medici’’, spune un bolnav. 

Şi medicii recunosc că lucrează în condiţii improprii. 

‘’Nu este deloc plăcut mai ales pentru bolnavi să aştepte afară pentru nu avem o sală de aşteptare. Vrem să revenim în spaţiul în care am lucrat anterior ca să putem oferi consultaţii civilizate’’, spune medicul pneumolog Adriana Arbore-Sorete. 

Cel mai probabil, noul ambulatoriu va deveni funcţional peste câteva luni. Deşi s-au terminat lucrările de reabilitare a clădirii, deocamdată nu sunt echipamente. Clădirea este goală fiindcă la licitaţiile pentru aparatura medicală nu s-au prezentat firmme interesate. 

Vă mai recomandăm:

Condiţii de neimaginat la Liceul Pedagogic din Iaşi. Viitorii dascăli învaţă într-o clădire la care nu s-au mai făcut reparaţii de patru decenii

La un spital din judeţul Iaşi nu se mai fac operaţii: au plecat toţi anesteziştii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite