Bătaia tradiţională de la Ruginoasa. Un jandarm a ajuns la spital după ce a fost lovit de un sătean VIDEO

0
0
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat şi dus la poliţie. Jandarmul a fost transportat la Spitalul Paşcani pentru continuarea investigaţiilor

Tradiţionala bătaie de la Ruginoasa a fost oprită cu jandarmii şi Poliţia. Bătaia din ultima zi a anului între sătenii din Ruginoasa, Iaşi, este interzisă de câţiva ani, dar localnicii încearcă an de an să ducă tradiţia mai departe. Anul acesta, un jandarm a fost lovit şi a ajuns la spital. 

Jandarmul făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Rugionasa, satul Bugioaia Vale. Potrivit Jandarmeriei, a fost lovit cu pumnul în faţă de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat şi dus la poliţie. Jandarmul a fost transportat la Spitalul Paşcani pentru continuarea investigaţiilor.

„(…) un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Ruginoasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forţele de ordine şi condus la sediul Secţiei de Poliţie Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române. 

Pregătiţi de bătaie 

În dimineaţa zile de vineri, 31 decembrie, sătenii din Ruginoasa au plecat de acasă înarmaţi cu ciomege. Toate acestea chiar dacă li s-a spus că nu se vor confrunta şi că riscă inclusiv să fie condamnaţi pentru eventualele violenţe.

Astfel, forţele de ordine au mers să dezarmeze cele două tabere. De pe margine, alţi săteni îi certau pe jandarmi pentru că intervin şi nu lasă oamenii să se bată, aşa cum e tradiţa la Ruginoasa.

De câţiva ani, autorităţile ieşene au decis să interzică tradiţia de Revelion de la Ruginoasa, totul pornind de la evenimentele tragice din 2011, atunci când patru tineri au ajuns la spital după ce au fost răniţi în timpul ritualului, unul dintre aceştia fiind internat în comă. De asemenea, în 2007, mai multe persoane au fost rănite fiind întocmite atunci şase dosare penale. 

VIDEO

Vă recomandăm să citiţi şi:

Biden şi Putin şi-au trimis avertismente reciproc, la telefon, precum pugiliştii la poza de cântar

Energia electrică va fi cu 80-90% mai scumpă de la 1 ianuarie. Preţurile anunţate de fiecare furnizor

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite