Avocata principalului suspect în cazul dublei crime de la Iaşi: „Se consideră nevinovat şi are explicaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Amator
FOTO Amator

Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi, care are şi cetăţenie canadiană, susţine că a văzut alte două persoane în casă în noaptea crimei.

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul crimei de la Iaşi, se consideră nevinovat şi spune că tot ce i se întâmplă este o conicidenţă nefericită. Cel puţin asta a declarat avocata acestuia, Raluca Andrei. 

Subliniază că el avea programată minivacanţa în Italia de mai bine de trei săptămâni, avea şi biletele pentru România cumpărate.

„Când autorităţile italiene l-au reţinut chiar era în drum spre aeroport, se îndrepta spre România. Nu a dorit să se sustragă niciun moment, iar prietena lui a şi făcut dovada rezervărilor”, declară avocata Raluca Andrei. 

Spune că, într-adevăr, ar fi fost în casa celor doi tineri ucişi, dar că acolo ar fi mers pentru că şi-ar fi uitat un hanorac în casă şi că ar fi văzut alte două persoane în respectiva locuinţă din acea seară. Ulterior ar fi încercat să ia legătura cu tânărul care îi era coleg la facultate, dar acesta nu i-a mai răspuns la telefon. 

Pledează nevinovat

„Din ce am înţeles se consideră nevinovat şi are explicaţii pentru acuzaţiile care i se aduc. Din ce am discutat cu avocatul din Italia, tânărul a acceptat, chiar a dorit să se urgenteze procedura să revină poate chiar mâine sau oricum în acest weekend în ţară. A dorit să se treacă foarte repede la extrădarea lui, nu a mai solicitat înscrisurile venite din România, a spus că vrea să fie în ţară şi să se apere. Am înţeles că a făcut o impresie bună autorităţilor italiene”, adaugă avocata.

Tăietura de la mâna dreaptă ar fi o altă coincidenţă, după declaraţiile avocatei principalului suspect. 

„A mers cu taxiul, şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa, care este în custodia autorităţilor române; într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Dacă era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă; a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o? Purta ochelari, şi era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul, nu ştiu nici eu. Cu siguranţă ne va lămuri şi cu porivire la aceste chestiuni”, a conchis avocatul Raluca Andrei.

Italia a admis extrădarea principalului suspect în cazul dublei crime de la Iaşi. Ahmed El Bourkadi va fi adus în România pe 21 decembrie.

Amintim faptul că marocanul Youssef Jniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi. 

Descoperirea şocantă a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

Managerul Institutului de Medicină Legală, Diana Bulgaru, a declarat că în urma necropsiei s-a constatat că în ambele cazuri rănile provocate prin înjunghiere erau „trase la indigo", iar moartea tinerilor a fost una violentă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Super virusul sau editarea genetică umană ar opri pandemia. De ce nu se încumetă nimeni să facă asta EXCLUSIV

Locotenentul „Împăratului“. Cine este singurul român de pe lista celor mai periculoşi infractori din Europa

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite