Vetro Solutions a primit autorizaţia pentru a produce medicamente de uz veterinar în fabrica de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

Vetro Solutions, companie românească specializată în distribuţia de medicamente şi servicii medicale veterinare, a primit, în luna noiembrie, autorizaţia de funcţionare GMP pentru fabrica de la Iaşi şi poate produce medicamente generice pentru uz veterinar.

Compania a obtinut certificarea pentru trei fluxuri de fabricaţie - pulberi, lichide şi ambalare comprimate şi capsule, şi este, în prezent, în etapa de dezvoltare pentru primele trei produse.

Potrivit reprezentanţilor Vetro Solutions, unitatea de producţie este rezultarul unui proiect în valoare totală de 4,5 milioane de euro, cofinanţat din fonduri europene şi resurse proprii. 

„Medicamentele produse în fabrica de la Iaşi vor fi comercializate în România sub brandul adVet, creat special pentru produsele fabricate în România de Vetro, cu o identitate vizuală dedicată realizată de echipa Brandocracy şi un nume creat împreună cu agenţia de naming Namzya.”, transmite compania.

Conform sursei citate, prin deschiderea fabricii de la Iaşi, Vetro Solutions ţinteşte extinderea ofertei de medicamente generice de uz veterinar, oferind clienţilor – medici veterinari şi proprietari de animale de companie şi de ferme, oportunitatea de a alege produse locale, în contextul în care aproape 90% din consumul de medicamente şi produse de uz veterinar din România este asigurat din importuri.

„Obţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru fabrica de la Iaşi este rezultatul eforturilor noastre susţinute de a deschide o linie locală de producţie de medicamentre de uz veterinar la standarde europene, în condiţiile în care România este importator net de astfel de produse. 

Ne ţinem, astfel, o promisiune pe care am făcut-o atât comunitaţii medicilor veterinari din România, cât şi „părinţilor” animalelor de companie a căror bunăstare ne preocupă încă de când am pus pe picioare această afacere. 

Decizia de a deschide o fabrică a fost una firească şi, într-o primă etapă, ne vom apleca atenţia asupra nutraceuticelor (suplimente alimentare), a soluţiilor de prevenţie şi tratare a bolilor, urmând să decidem apoi dacă vom produce şi antibiotice. Suntem susţinători ai tendinţei globale de raţionalizare a consumului de antibiotice, iar strategia noastră va respecta acest trend”, a declarat Dumitru Fodor, fondatorul companiei Vetro Solutions.

Potrivit datelor transmise de companie, medicina veterinară este într-o continuă evoluţie, astfel încât „noua normalitate” este dată de disponibilitatea şi accesul sporit la medicamente sigure şi de înaltă calitate pentru medici veterinari, fermieri şi proprietari de animale de companie.

Trendul este în creştere în tot ceea ce înseamnă produse şi medicamente de prevenţie mai ales că, în ultimii ani, în România, a prins tot mai mult conceptul de„“pet parent”. 

Totodată, în pandemie, majoritatea iubitorilor de animale au avut mai mult timp să consolideze relaţia şi să îl observe pe prietenul lor patruped, pentru care vor o viaţă îndelungată şi confortabilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite