Ameninţarea terifiantă a unui huligan: „Am mai băgat cuţitul în poliţişti. O f** pe nevastă-ta“. Cum a scăpat de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Iaşi a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare deşi a proferat ameninţări şi jigniri greu de reprodus la adresa a doi poliţişti. Individul s-a dezlănţuit după ce, fiind în stare de ebrietate, a distrus casa unui consătean fiind întrerupt de agenţii de Poliţie.

Petru Aioniţoaei a fost condamnat condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, decizia rămânând definitivă la finele săptămânii trecute.  Individul a mai fost obligat să plătească daune morale de câte 20.000 de lei agenţilor de Poliţie pe care i-a ameninţat.

Potrivit motivării sentinţei, faptele individului au fost comise în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, atunci când un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că Aioniţoaei îi provoacă distrugeri în curte. La faţa locului au ajuns doi poliţişti, care au dat nas în nas cu individul, cerându-i acestuia să se potolească.

„Uăi, eu stau unde vreau eu, fac ce vrea p*** mea! Poliţişti ca voi, am f**** în c*r“, ar fi zis, atunci, Aioniţoaei. Acesta a mers la o casă din curtea în care se afla şi a început, de faţă cu poliţiştii, să desprindă ţiglele de pe acoperiş, pe care a început să le arunce în direcţia poliţiştilor.

Individul a dat vina pe băutură 

„Vă tai gâtul, vă scot maţele, că am mai băgat cuţitul în poliţişti. Nu îmi este frică de puşcărie, am bani, am avocaţi tari“, „Îţi dau m***, o f** pe nevastă-ta!“, „Vă f** în c*r, vă f** în gură, vă dau m***! Te tai, te omor!“, sunt câteva dintre ameninţările aduse de Aioniţoaei celor doi agenţi.

Poliţiştii au cerut ajutorul Serviciului de Acţiuni Speciale. Când mascaţii au ajuns la faţa locului, individul a reuşit să fugă, însă a fost, ulterior, prins. Audiat, a continuat sfidarea la adresa organelor de anchetă. El nu a recunoscut faptele, spunând că era beat şi nu îşi aduce aminte nimic.

„O asemenea apărare nu poate fi luată în considerare întrucât probatoriul a stabilit că inculpatul s-a deplasat cu bună ştiinţă la imobilul de pe acoperişul căruia a desprins ţiglele pe care le-a aruncat spre poliţişti şi a continuat în acelaşi mod inclusiv după ce poliţiştii i-au cerut să se oprească, întrucât le distrugea cu acele obiecte autospeciala din dotare. În plus, rapiditatea şi violenţa cu care inculpatul a acţionat precum şi faptul că a reuşit să fugă de la faţa locului la momentul sosirii echipajului din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, care fusese solicitat să acorde sprijin persoanelor vătămate, conduc la concluzia că a conştientizat întrutotul ceea ce făcea şi nu se afla într-o stare de ebrietate atât de avansată pe cât a încercat să acrediteze“, au stabilit judecătorii. În instanţă, individul a recunoscut faptele.

Te-ar putea interesa şi:

Ce au păţit scandalagiii care i-au ameninţat cu moartea pe poliţişti şi i-au atacat cu toporul în seara de Înviere

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite