Viitura a făcut prăpăd în satele din Valea Crişului Alb: mai multe gospodării şi drumuri au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au intervenit în ajutorul localnicilor în satele Ociu şi Căzăneşti, din comuna hunedoreană Vaţa de Jos, după ce viitura a inundat mai multe gospodării şi drumul de acces.

Cinci oameni au avut nevoie de ajutorul pompierilor, după ce au fost izolaţi în urma viiturilor care au afectat localităţile Ociu şi Căzăneşti

În urma precipitaţiilor abundente căzute în zona Ociu drumul de acces către mai multe gospodării a fost inundat.

„Pompierii au acţionat pentru degajarea, din gospodării, a trei adulţi şi doi copii prin improvizarea unui podeţ din scânduri de lemn, echiparea cu veste de salvare şi asigurarea acestora cu o cordiţă”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În Ociu, pompierii au acţionat pentru salvarea a doi cai rămaşi izolaţi pe o insulă, de mari dimensiuni, formată de râul Crişul Alb din cauza precipitaţiilor abundente căzute.

„Pompierii au avansat, cu ajutorul unei bărci, până la insula pe care se aflau blocaţi caii. Nivelul ridicat al apei a făcut deosebit de periculoasă operaţiunea de traversare a râului Criş, motiv pentru care pompierii au decis, în comun cu proprietarii animalelor, să verifice caii şi să-i priponească într-o zonă bogată în iarbă până când nivelul râului va scădea, pentru a putea fi traversat în siguranţă”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

image
image

Şi în alte zone din judeţ, furtunile au creat probleme în ultimele zile. Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Orăştie au degajat trei acoperişuri dislocate de vânt şi căzute pe caldarâm sau peste firele de curent electric. Echipaje ale Detaşamentelor Petroşani, Deva, Hunedoara au acţionat pentru degajarea mai multor arbori doborâţi de vânt.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Fenomene meteo periculoase: furtunile au smuls copaci şi acoperişuri în Hunedoara

Mai multe acoperişuri au fost distruse în urma furtunilor din ultimele ore, înregistrate în judeţul Hunedoara. Şi salcia de poalele Castelului Corvinilor a fost smulsă de vântul puternic.

VIDEO Secretele celor mai frumoase locuri din Apuseni, refugiile de vis ale moţilor lui Horea şi ai lui Avram Iancu

Aşezările din împrejurimile satului Blăjeni ascund poveşti impresionante. Au fost locuri de refugiu şi de întâlnire ale cetelor de moţi, în vremea răscoalei de la 1784 şi ascunzătoare pentru Avram Iancu, liderul moţilor din Transilvania, în timpul Revoluţiei de la 1848 - 1849. Localnicii se pot mândri nu numai cu istoria bogată în evenimente importante, dar şi cu frumuseţea locurilor.

VIDEO Gestul de omenie al unor elevi de 11 ani: au predat 800 de lei găsiţi în parc. Copiii au oferit o explicaţie fascinantă

Paul şi Dragoş, doi elevi de la Colegiul Naţional Decebal, din Deva, au găsit aproape 800 de lei pe o alee din Parcul municipal Cetate, iar primul lor gând a fost să îi predea autorităţilor.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite