VIDEO Studenţii de la Inginerie au început anul universitar. Cum arăta facultatea în urmă cu trei decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii au făcut cunoştinţă cu dascălii lor. FOTO: D.G.
Studenţii au făcut cunoştinţă cu dascălii lor. FOTO: D.G.

Emoţii pentru noii studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Inginerie din Hunedoara. Au fost invitaţi în această dimineaţă să îşi cunoască profesorii care îi vor îndruma în următorii ani.

Intraţi pentru prima dată pe băncile facultăţii, cei mai mulţi dintre tinerii prezenţi la festivitatea de deschidere au intrat cu emoţii în lumea universitară. „Sper ca studiile în specializarea pentru care am optat, autovehicule rutiere, să mă ajute pe viitor în găsirea unei meserii în domeniul auto”, spune Marius, unul dintre noii studenţi ai facultăţii hunedorene.

În total, Facultatea de Inginerie din Hunedoara are peste 830 de studenţi. Anul acesta, tinerii care au ales să urmeze studiile în Hunedoara au putut opta pentru următoarele specializări: autovehicule rutiere, electromecanică, inginerie economică şi informatică industrială.

Facultatea, trecut şi prezent
Veche de patru decenii, actuala facultate din Hunedoara a fost din anul 1970 până la începutul anilor 1990 institut de subingineri, iar studenţii pregătiţi erau repartizaţi după absolvire în secţiile combinatului siderurgic din localitate. Un filmuleţ de arhivă realizat în 1980 de Constantin Găină şi Ludovic Galamboş, prezenta atmosfera din sălile de cursuri şi din atelierele de lucru ale studenţilor, cu totul neobişnuită faţă de aşteptările tinerilor de astăzi.

Vă recomandăm şi:

Detaliul care i-a revoltat pe hunedoreni: numele municipiului lipseşte de pe panourile autostrăzii Deva – Orăştie

Povestea „căţelăriei” de la marginea Devei: peste 600 de maidanezi trăiesc în lagărul câinilor fără stăpân

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite