VIDEO Privelişti sumbre în pădurea devastată. Românii „au ascuns“ remorci de gunoaie la adăpostul copacilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile de ecologizare care au avut loc în zona Dealurilor Silvaşului, pe marginea şoselei „turistice” Hunedoara - Mănăstirea Prislop - Haţeg, nu au dat roade. Oamenii continuă să arunce gunoaiele în pădure: devastează natura şi pun în pericol animalele.

Una dintre cele mai frumoase păduri ale Hunedoarei, aflată în zona Dealurilor Silvaşului şi traversată de drumul judeţean 687 A Hunedoara - Haţeg, pe care pelerinii ajung la Mănăstirea Prislop, este împânzită în mai multe locuri de adevărate gropi de gunoi.

Tone de deşeuri menajere, rămăşiţe de mobilier şi de materiale de construcţii au fost depozitate cu remorcile în pădure, la câţiva metri de şosea.

Cele mai mari cantităţi de gunoaie au fost adunate în zona Silvaşului (Haţeg) la intersecţia cu o altă şosea turistică, DJ 687 M, spre Lacul Cinciş.

În ultimul an, Primăria Hunedoara a organizat mai multe campanii de ecologizare a locurilor de pe marginea drumului judeţean, unde au fost deversate deşeurile.

Angajaţii instituţiei au adunat, de fiecare dată, mai multe remorci de gunoaie. De asemenea, în mai multe locuri fost amplasate pancarte prin care oamenii sunt avertizaţi că pot primi amenzi mari dacă sunt prinşi murdărind pădurea.

Avertismentele afişate şi acţiunile de curăţenie nu i-au impresionat, iar pădurea, cunoscută pentru fauna sa bogată, a redevenit un loc murdar, care oferă privelişti respingătoare.

Pădurea transformată în groapă de gunoi

image
image
image
image

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cea mai frumoasă cascadă cu ape termale din România, înecată în gunoaie. Ce se întâmplă cu izvorul care clocoteşte

Una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, unică pentru fenomenul petrecut iarna cu apele ei, are o soartă tragică.

Şoseaua spre Mănăstirea Prislop a ajuns sufocată de gunoaie. Poliţiştii locali sunt trimişi la pândă pentru a opri făptaşii

Tone de gunoaie au fost aruncate pe marginea şoselei Hunedoara – Mănăstirea Prislop. Poliţia locală a primit sarcina să patruleze în fiecare zi pe acest drum pentru a-i prinde pe cei responsabili de mizerie, iar primarul face apel la localnici să îi reclame pe aceştia.

Scene revoltătoare în Retezat, locul de vis batjocorit de turiştii de picnic. „Astfel de (ne)oameni nu au ce căuta în parc”

Imagini tulburătoare din Poiana Pelegii, din Parcul Naţional Retezat, au fost publicate de un hunedorean. Secvenţele arată sacii de gunoaie şi mizeria lăsată în urmă de aşa-zişii iubitori ai muntelui, dar şi modul emoţionant în care o fetiţă de opt ani a vrut să protesteze faţă de comportamentul turiştilor.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite