VIDEO Ce s-a întâmplat cu strada cea mai frumoasă. An de an, piersicii înfloriţi au transformat-o într-un colţ de Rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Revoluţiei. Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Strada Revoluţiei. Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

În fiecare primăvară, pentru câteva săptămâni, o stradă din Hunedoara se transforma într-unul dintre locurile de poveste ale oraşului, datorită zecilor de arbori înfloriţi care răspândeau un parfum puternic. De această dată lucrurile s-au mai schimbat.

GALERIE FOTO

Strada Revoluţiei din centrul istoric al Hunedoarei a devenit faimoasă în ultimii ani pentru frumuseţea şi parfumul caişilor sălbatici care înfloresc primăvara.

Înşiraţi de-a lungul celor 500 de metri ai străzii pe care turiştii se îndreaptă spre Castelul Corvinilor, arborii înfloriţi transformă locul într-un adevărat colţ de rai, căutat de amatorii de fotografii. Florile roz îşi arată splendoarea doar două – trei săptămâni pe an, la sfârşit de martie, iar când se scutură formează pe trotuare covoare de petale.

În urmă cu câteva săptămâni, cei peste 50 de piersici de pe Strada Revoluţiei au fost toaletaţi, spre nemulţumirea multor localnici care nu s-au mai putut bucura astfel de bogăţia florilor care împodobeau strada.

Oamenii vor mai avea de aşteptat până când arborii îşi vor reface coronamentul, însă chiar şi aşa, strada continuă să rămâna una dintre cele mai frumoase ale oraşului.

Strada Revoluţiei în 2019

„Ziua aceasta mi-am petrecut-o pe strada Revoluţiei din oraşul meu Hunedoara. Este strada care mă face să tresar în fiecare primăvară. Este strada mea preferată. În ultimii 6-7 ani o fotografiez mereu în fiecare anotimp, mai ales primăvara şi iarna. Aş spune că este o stradă în care culorile fac o revoluţie. Mirosul este atât de liniştitor, totodată oferind un chef de viaţă intens. Îmi aduc aminte de anul 2012 când am petrecut aproape trei zile şi nopţi consecutive pe această stradă pentru a prinde fiecare moment, ştiind că se scutură repede copacii de floricele”, spune Lucian Marian, un tânăr fotograf din Hunedoara.


Strada Revoluţiei în 2018

Pe Strada Revoluţiei se află Biserica Romano-Catolică, clădirea veche a Palatului Administrativ (primăria) şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

strada revolutiei hunedoara foto daniel guta adevarul
strada revolutiei hunedoara foto daniel guta adevarul
strada revolutiei hunedoara foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Strada înflorită care i-a fermecat pe români. Cât de căutat a devenit locul de poveste al amatorilor de selfie-uri

VIDEO Strada celebră pentru parfumul şi frumuseţea ei de primăvară. Piersicii înfloriţi au transformat-o într-o feerie

FOTO Platoul Vârtoapelor, colţul de Rai din Munţii Orăştiei. Ce le spune un om al locului turiştilor: „Vă rog din suflet să distribuiţi acest apel al ghioceilor”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite