VIDEO Alegeri locale 2016 Hunedoara. Candidaţii îşi vânează alegătorii prin metoda „bună ziua”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţiile de votare din fosta Şcoală 12 sunt cele mai animate. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Secţiile de votare din fosta Şcoală 12 sunt cele mai animate. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Alegătorii care ajung în faţa celor mai animate secţii de votare din Hunedoara au toate şansele să fie „luaţi pe sus” de candidaţii la funcţia de primar sau de consiler local. Fiecare hunedorean venit la vot este întâmpinat cu zâmbetul pe buze şi urări de bine de politicieni şi susţinătorii lor. În jurul secţiei domneşte însă o stare de tensiune.

Alegerile locale s-au desfăşurat într-o atmosferă aparent liniştă în municipiul Hunedoara, unde pe listele de votare au fost înscrişi aproape 60.000 de alegători. Cele mai mari tensiuni au fost în jurul fostei Şcoli Generale numărul 9, din cartierul Micro 7, unde la cele şase secţii au fost înregistraţi pe listele electorale aproape 9.000 de hunedoreni.

De la primele ore ale dimineţii şi până seara, zeci de oameni, candidaţi la funcţia de primar al Hunedoarei, la cele de consilier local şi susţinătoai ai acestora au roit în jurul şcolii. Aproape nu a fost alegător să nu fie întâmpinat, pe parcursul zilei de duminică, de câte un candidat sau susţinător, care fie i-a urat succes, fie doar l-a pupat sau salutat.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale Poliţiei. Au circulat zvonuri legate de cumpărarea unro voturi, însă neconfirmate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Primarul Viorel Arion şi şi contracandidatul său Dan Bobouţanu s-au numărat printre cei care le-au urat succes şi le-au mulţumit alegătorilor veniţi la secţiile de votare din fosta şcoală numărul 9.

Unii dintre votaţi s-au dovedit cu totul bulversaţi de „primirea” făcută de candidaţi în curtea şcolii, în timp ce alţii s-au arătat mai indiferenţi.

Alegători din Hunedoara întâmpinaţi de politicieni la secţie


Vă recomandăm şi:

Atmosfera ireală a alegerilor din trecut: „Au votat cetăţeni curat înveşmântaţi, cu obrajii îmbujoraţi de o fericire aprinsă”

O notă informativă transmisă de Primăria Hunedoara, în 1938, cu ocazia referendumului pentru adoptarea noii constituţii, oferă detalii despre atmosfera de sărbătoare în care era întâmpinat evenimentul, chiar dacă a însemnat instaurarea dictaturii regelui Carol al II-lea.

Povestea alegerilor din anii interbelici, scăldate într-o baie de sânge. Cine a fost politicianul care s-a retras după tragedie

O serie de mărturii din anii interbelici arată cât de înverşunate erau luptele politice din preajma alegerilor. În Hunedoara anului 1926, campaniile electorale au dus la adevărate revolte, soldate cu morţi. O relatare aparte din trecutul judeţului îl are în prim-plan pe Tancred Constantinescu, senator de Hunedoara şi ministru, care a sfârşit ulterior în temniţele regimului comunist.

VIDEO Consiliera sexy care ridică partidul, cănile electorale din biserică şi candidata „start upe”. Cele mai stupide episoade ale campaniei electorale

Imaginile în care Alina Necoară, o tânără candidată la Consiliului Local Petroşani, este prezentată în ipostaze sexy, cănile tapetate cu portretul primarului Hunedoarei, Viorel Arion, oferite în biserică în Noaptea Învierii, şi bâlbâielile care au făcut-o celebră pe Dorina Pleşcan, candidată la Primăria Petroşani  se numără printre cele mai stupide evenimente din campania electorală dinaintea alegerilor locale în judeţul Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite